LazioRome

De beste Kerstmarkten in Rome

Rome is sowieso al een magische bestemming met al haar historische plekken die niemand onberoerd laten. Natuurlijk is de Eeuwige Stad nog mooier om te zien wanneer ze in de Kerstfeer baadt. We nemen je mee naar de beste Kerstmarkten in Rome..

Kerstmarkt Piazza Navona (Locatie : Piazza Navona)

beste kerstmarkten in Rome
Kerstmarkt Piazza Navona

De kerstmarkt op Piazza Navona is één van de bekendste kerstmarkten in Rome, waar alle Romeinen, jong en oud, minstens één keer naartoe gaan tijdens de kerstperiode. De locatie alleen al heeft iets sprookjesachtig met de kersthutten tegen een achtergrond van werken zoals Bernini en Borromini.
De kerstmarkt is van begin december tot 6 januari open en je hebt er altijd die typische grote draaimolen of carrousel. Daarnaast natuulijk de typische kraampjes met snoep, warme kastanjes, drankjes en kerstdecoratie.

De toegang is gratis en het Pantheon en Campo de’ Fiori zijn in de buurt.

Christmas World in de Villa Borghese (Locatie : Villa Borghese)

beste kerstmarkten in Rome
Christmas World Villa Borghese

Een groot kerstevenement die deze toeristische trekpleister omtovert tot een schitterende kerstervaring waar je door replica van verschillende werelddelen kan wandelen, dit alles in een uitmuntende kerstsfeer. Je waant er je soms in Londen, soms in Berlijn. Je kan er schaatsen, de kersttrein nemen  en er zijn uiteraard veel standjes met hapjes en drankjes. Open tot 8 januari.

Pas op ! Er is een wachtlijst en inschrijven is altijd een goed idee: dit kan op Christmasworld.net !

Piazza Mazzini Kerstmarkt in Rome (locatie : Piazza Mazzini)

beste kerstmarkten in Rome
Kerstmarkt Piazza Mazzini

Dit is voor veel toeristen één van de beste Kerstmarkten in Rome. Je struint tussen de kersthutjes met decoratie, snoepjes, speelgoed en zelfs antiek. Antiek en brocante hoeft geen verrassng te zijn want deze locatie is heel het jaar een brocantemarkt. Tijdens de kerstperiode wordt deze toplocatie omgetoverd tot een Kerstmarkt met een vleugje nostalgie door de antiek en brocante stukken die doorgaans op een gewone Kerstmarkt niet te vinden zijn.
Piazza Mazzini is een beetje uit het historische centrum maar is vlot bereikbaar met de metro.

Piazza di Spagna Kerstmarkt (locatie : Piazza di Spagna)

beste kerstmarkten in Rome
Kerstmarkt Piazza Di Spagna

Topper in het hart van de stad en één van de bekendste kerstmarkten in Rome. Aan de Spaanse Trappen, dus in een schitterende setting kan je hier genieten van de Kerstsfeer aan één van kersthutjes met hapjes, drankjes en kerstgeschenken. Deze Kerstmarkt is niet zo groot en kan behoorlijk druk zijn. Het is een ideale plek om van de Kerstfeer in Rome te genieten en toch dichtbij de andere bezienswaardigheden in Rome tijdens de Kerstvakantie te blijven.

Back to top button