LazioMidden-ItaliëRome

De 5 beste pizzeria’s in het centrum van Rome

Op zoek naar een lekkere pizza bij je bezoek aan Rome ? We zetten de 5 beste pizzeria’s in het centrum van Rome even op een rijtje. Volgens locals zijn deze pizzeria’s dé toppers in de Eeuwige Stad.

Seu Pizza Illuminati in Trastevere

5 beste pizzeria's centrum van Rome
Seu Pizza Illuminati

Gelegen in Trastevere, staat deze moderne pizzeria bekend om zijn verrassende toppings en smaakcombinaties. De chef Pier Daniele zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Je zal hier enkele heel gewaagde ingrediënten op je pizza zien liggen maar na één hap ben je méér dan overtuigd. Deze pizzeria komt zelfs voor in de Top 50 van pizzeria’s in Italië.

Sant’Isidoro Pizza e Bolle

5 beste pizzeria's centrum van Rome
Sant’Isidoro Pizza e Bolle

Deze topper onder de pizzeria’s telt 2 locaties. Eén aan het Vaticaan en de andere eveneens in Trastevere. Hier kan je genieten van de typische Napolitaanse pizza’s en proeven van een gevarieerde wijnkaart en bubbels.

Pizzeria Emma vlakbij de Spaanse Trappen

5 beste pizzeria's centrum van Rome
Pizzeria Emma

Deze pizzeria bevindt zich in het hart van Rome, vlakbij de Spaanse Trappen. Het staat bekend om zijn heerlijke pizza met een fijne korst , gemaakt met verse, hoogwaardige ingrediënten. Het menu is uitgebreid, met een grote verscheidenheid aan toppings om uit te kiezen. In deze ultragezellige pizzeria aan de Spaanse Trappen is het altijd gezellig tafelen.

La Montecarlo, pizzeria bij het Colosseum

5 beste pizzeria's centrum van Rome
La Montecarlo

Deze pizzeria, La Montecarlo, bevindt zich in het historische centrum van Rome, vlakbij het Colosseum. Het staat bekend om zijn klassieke Napolitaanse-stijl pizza, gemaakt met verse, eenvoudige ingrediënten. Het deeg is licht en luchtig, met een licht knapperige korst. Wie zin heeft in een lekkere en kwalitatieve pizza kan hier altijd terecht, reserveren is altijd een goed idee.

Pizzeria Ai Marmi in de wijk Trastevere

5 beste pizzeria's centrum van Rome
PIzzeria Ai Marmi

Deze pizzeria bevindt zich in de wijk Trastevere in Rome. Het staat bekend om zijn heerlijke pizza’s met een dunne korst, gebakken in een houtgestookte oven. Bij Ai Marmi kan je altijd een mix vinden van locals en toeristen die genieten van pizza of pasta.

Wie de beroemdste pizza van Italië wil bezoeken kan terecht in deze topper in Napels, ook bekend van de film “Eat Pray Love” met Julia Roberts. Eerder bezochten we ook al de beste pizzeria’s in Milaan..Je kan ze terug vinden in dit artikel.

Back to top button