GastronomieLombardijeMilaanUitgelicht

De beste pizza’s in Milaan vind je hier ! Locals Top 5 !

Wat is nu de beste pizza ? Moeilijk uit te maken natuurlijk daar we allemaal onze eigen smaken en voorkeuren hebben. Een pizza in Napels wordt gemaakt volgens strenge regels, daarom ook dat de Napolitaanse pizza als UNESCO werelderfgoed erkenning kreeg. Pizzaioli (pizzamakers) uit Rome serveren de pizza dan weer niet op zijn geheel maar in schijven, iets meer krokant ook dan zijn soortgenoot uit Napels.

Milaan heeft niet echt een typische pizzastijl aangezien deze regio meer bekend staat voor haar Cotoletta Milanese, risotto en andere lekkernijen. Sinds de wereldtentoonstelling in 2015 veranderde het aanbod in zaken waar pizza centraal stond drastisch. Door de grote toevloed van toeristen uit alle windstreken naar Milaan kwamen veel grote namen uit Napels een restaurant openen. De aandacht voor state of the art pizza zorgde voor een kwaliteitsinjectie.

Wij zochten enkele pizzazaken op die bij de locals bekend staan om hun uitermate lekkere pizza’s en rijk aanbod, dit uiteraard in een aangename sfeer.

 

GINO SORBILLO LIEVITO MADRE
Gino Sorbillo is een telg van een bekende Napolitaanse familie van pizzabakkers. Deze zaak nabij de Duomo is een moderne eetgelegenheid waar de pizza volgens Napolitaanse stijl door zowel locals als toeristen gesmaakt wordt. Alle ingrediënten die hiervoor gebruikt worden komen van strikt geselecteerde producenten.
Op voorhand boeken is geen slecht idee..

Largo Corsia dei Servi, 11              www.sorbillo.it

 

BERBERÈ
Bij Berberè heb je geen tientallen pizza’s om uit te kiezen maar de geselecteerde soorten die aangeboden worden zijn stuk voor stuk kunstwerkjes. De pizza’s worden steeds netjes in 8 stukken gesneden en zo geserveerd. Berberè gaat er prat op om bij kleine lokale producenten hun ingredënten bijeen te zoeken. Hier kan volop pizzza gedeeld worden en verschillende soorten geproefd worden in een gezellige setting.

Via Vigevano, 8                 www.berberepizza.it/en/

 

L’ANTICA PIZZERIA DA MICHELE
Een zachte pizzabodem voor een zeer grote pizza…En toch uitermate licht… Nog een echte Napolitaanse pizzabakker in Milaan. De tradtionele pizza’s zijn te verkrijgen, verwacht hier geen experimenten met chocolade of snoepjes. Deze zaak is trouwens een zusterzaak van de beroemde pizzeria in Napels

Piazza della Repubblica, 27          www.damichelemilano.it

FRIJENNO E MAGNANNO
De pizza’s hier zijn ook Napolitaans, met de typische hoge boorden en zachte structuur. Alle ingrediënten komen uit Campanië en zorgen voor zeer smaakvolle creatie’s. Je kan er de traditionele

Via Benedetto Marcello, 93         www.frijennomagnanno.it

 

I 12 GATTI
Wanneer je in Galeria Vittorio Emanuele wil eten breng je best een bezoek aan deze zaak op de bovenverdieping van de Galeria. De beste Napolitaanse pizza’s worden er gebakken in hun houtovens. Je kan zelfs eten op het buitenterras met zicht op de Galeria, enig toch?
En vanwaar die naam (De 12 katten) ? Wel volgens de overlevering woonde er vroeger een oud dametje op de zolderverdieping van de Galeria. Toen ze haar zolderwoning verliet voor een klein flatje verderop liet ze haar katten achter. De 2 katten werden al snel 12 katten…

Galleria Vittorio Emanuele II, 11                www.idodicigatti.com

Back to top button