LombardijeMilaanUitgelicht

10 bezienswaardigheden in Milaan

Milaan is als tweede grootste stad van Italië een belangrijk centrum van kunst, mode en geschiedenis. Er zijn talloze bezienswaardigheden die je als toerist niet mag missen. Hier zijn 10 bezienswaardigheden in Milaan voor jou op een rijtje gezet :

De kathedraal van Milaan (Duomo di Milano)
Dit prachtige gotische gebouw is het symbool van Milaan en een van de grootste kathedralen ter wereld. Het duurde bijna zes eeuwen om te voltooien en heeft een schat aan architectonische en artistieke details, zoals de 135 torenspitsen, de gebrandschilderde ramen en het beeldhouwwerk.

Duomo

Het kasteel van Sforza (Castello Sforzesco)
Gebouwd in de 15e eeuw door de hertog van Milaan, is dit indrukwekkende kasteel nu een museum met een grote collectie kunst en voorwerpen uit de Renaissance en de Middeleeuwen.

De Galleria Vittorio Emanuele II
Deze overdekte winkelpassage uit de 19e eeuw is een van de meest elegante en luxueuze winkelbestemmingen in Milaan, en herbergt ook enkele van de beste restaurants en cafés van de stad.

Het Laatste Avondmaal (Cenacolo Vinciano)
Eén van de meest beroemde kunstwerken ter wereld, het Laatste Avondmaal is een fresco van Leonardo da Vinci dat de laatste maaltijd van Jezus en zijn apostelen afbeeldt. Het is te vinden in de Santa Maria delle Grazie-kerk en moet van tevoren worden geboekt.

Het Pinacoteca di Brera
Dit is een van de belangrijkste kunstgalerijen in Italië, met een uitgebreide collectie van Italiaanse kunst van de middeleeuwen tot de 20e eeuw, waaronder werken van Caravaggio, Raffaello en Tiziano.

Navigli
Een netwerk van oude grachten en kanalen in het hart van Milaan, dat dateert uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Hier vindt u tal van bars, restaurants en kunstgalerijen langs de oevers.

Het Teatro alla Scala
Dit is een van ’s werelds beroemdste operahuizen, met een rijke geschiedenis en een indrukwekkende architectuur. Het is een must-see voor operaliefhebbers en biedt rondleidingen voor bezoekers.

Het Monumentale Kerkhof (Cimitero Monumentale)
Dit grote kerkhof in het hart van de stad is een van de meest ongewone en fascinerende bezienswaardigheden van Milaan. Het herbergt prachtige monumenten en sculpturen van beroemde kunstenaars, en is een rustige en serene plek om te wandelen.

Cimitero Monumentale

De wijk Brera
Dit is een van de meest charmante wijken van Milaan, met geplaveide straatjes, boetieks, kunstgaleries, antiekwinkels en enkele van de beste restaurants en bars van de stad. Het is een geweldige plek om te relaxen en de sfeer van de modestad op te snuiven.

Brera wijk
Back to top button