MilaanUitgelicht

Genieten in de 5 mooiste parken van Milaan

Genieten in de 5 mooiste parken van Milaan en even weg van de drukte van de metropool. Ja ook in Milaan vind je groene oases van rust en schoonheid. Hier presenteren we vijf van de leukste parken in Milaan, waar je even kunt ontsnappen aan de stadsdrukte en de natuur kunt omarmen.

Parco Sempione: Het Groene Hart van Milaan

5 mooiste parken van Milaan
Parco Sempione

Misschien wel het bekendste park van MIlaan, gelegen vlakbij het beroemde Sforzesco kasteel van Milaan, is een waar juweeltje in het centrum van de stad. Met zijn weelderige gazons, sierlijke vijvers en historische bezienswaardigheden is dit park een ideale plek voor een ontspannen wandeling. Bewonder het Arco della Pace (Vredesboog) en geniet van een picknick met uitzicht op het Sforzesco-kasteel.

Giardini Pubblici Indro Montanelli: Historische Pracht in het Centrum

5 mooiste parken van Milaan
Giardini Pubblici Indro Montanelli

Dit machtig mooie park Giardini Pubblici Indro Montanelli is een historisch park dat bekend staat om zijn schilderachtige schoonheid en de aanwezigheid van het Planetarium en het Natuurhistorisch Museum. Het park biedt schaduwrijke wandelpaden, een charmante vijver en talloze sculpturen. Het is de perfecte plek om te genieten van een cultureel uitstapje in de open lucht.

Parco Forlanini: Ontspanning in de Wijk Porta Vittoria

5 mooiste parken van Milaan
Parco Forlanini

Gelegen in de wijk Porta Vittoria, biedt deze groene long een oase van rust, weg van de drukke toeristische trekpleisters. Het park is uitgestrekt en beschikt over fietspaden, speelplaatsen en prachtige bloementuinen. Het is een geweldige plek voor een gezinsuitje of om te genieten van een ontspannen middag.

Parco delle Basiliche: Groen Tussen de Historische Monumenten

5 mooiste parken van Milaan
Parco delle Balische

Dit park bevindt zich te midden van enkele van de meest iconische basilieken van Milaan, zoals de Basilica di Sant’Ambrogio en de Basilica di San Lorenzo. Een pareltje, Parco delle Basiliche, het is een rustige en schilderachtige plek waar je kunt genieten van historische architectuur, schaduwrijke bomen en een vleugje spiritualiteit.

Parco Lambro: Een Vleugje Natuur aan de Rand van de Stad

5 mooiste parken van Milaan
Parco Lambro

Dit prachtige park ligt aan de rand van Milaan en biedt uitgestrekte groene velden, fietspaden en picknickplaatsen. Het is de ideale plek voor natuurliefhebbers die willen ontsnappen aan de stadsdrukte en willen genieten van een actieve dag in de buitenlucht.

Back to top button