Uitgelicht

Het prachtige Bergamo van Charles De Ketelaere

Bergamo, de stad waar Charles De Ketelaere het mooie weer maakt bij Atalanta Bergamo, is een schatkist van schoonheid en geschiedenis die wacht om ontdekt te worden. Na een moeizame start in Italië bij Ac Milan schittert het Brugse goudhaantje volop in Bergamo. Deze stad op een klein uurtje van Milaan combineert een overweldigende natuurlijke omgeving, historische charme en een overvloed aan culinaire geneugten.

Bergamo’s Natuurlijke Schoonheid

Bergachtige Praal

Het Bergamo van Charles de Ketelaere
Monte Resegone

De stad Bergamo wordt omringd door majestueuze bergen, waaronder de Alpen, wat het tot een paradijs maakt voor liefhebbers van berglandschappen. De soms met sneeuw bedekte bergtoppen, zoals de Monte Resegone, bieden adembenemende vergezichten die perfect zijn voor wandelaars, fotografen en natuurliefhebbers.

Parco dei Colli

Het Bergamo van Charles de Ketelaere
Parco dei Colli

Een absolute must-visit voor degenen die de natuur willen omarmen, is het Parco dei Colli. Dit uitgestrekte natuurpark herbergt een gevarieerde flora en fauna en is ideaal voor wandelaars en picknickliefhebbers. Het park biedt een serene ontsnapping aan de drukte van de stad en is een geweldige bestemming voor ecotoerisme.

Lago d’Iseo

Het Bergamo van Charles de Ketelaere
Lago d’Iseo

Voor degenen die van water houden, ligt het prachtige Lago d’Iseo op slechts een korte rit van Bergamo. Dit pittoreske meer biedt talloze mogelijkheden voor watersport, zoals zeilen en kajakken, en is omringd door charmante dorpjes die een bezoek waard zijn.

Historische Pracht van Bergamo

Città Alta – De Oude Binnenstad van Bergamo

Het Bergamo van Charles de Ketelaere
Citta Alta van Bergamo

Het Bergamo van Charles De Ketelaere heeft een prachtige historische binnenstad, bekend als Città Alta, is een tijdmachine die je meeneemt naar de middeleeuwen. Omringd door goed bewaarde stadsmuren, nodigt de oude binnenstad je uit om door geplaveide straatjes te dwalen, prachtige pleinen te verkennen en historische schatten te ontdekken. Hier schitteren de basiliek Santa Maria Maggiore en het Palazzo della Ragione als getuigen van de glorieuze geschiedenis van Bergamo.

Accademia Carrara

Het Bergamo van Charles de Ketelaere
Accademia Carrara

De Accademia Carrara herbergt een onbetaalbare collectie van kunstwerken uit verschillende tijdperken, variërend van de Renaissance tot de 19e eeuw. Bezoekers kunnen meesterwerken bewonderen van kunstenaars als Rafaël, Botticelli en Bellini. Deze galerij is een waar paradijs voor kunstliefhebbers en geschiedenisfanaten.

Culinaire Genoegens in Bergamo

Lokale Gastronomie

Het Bergamo van Charles de Ketelaere
Casoncelli

Een reis naar Bergamo zou niet compleet zijn zonder het proeven van enkele van de lokale lekkernijen. Probeer casoncelli, een heerlijke gevulde pasta die zijn oorsprong vindt in deze regio, of geniet van polenta in zijn vele vormen. En wat kaas betreft, laat je verleiden door de smaak van taleggio-kaas, een Italiaanse delicatesse.

Back to top button