GastronomieMilaan

Vegetarische restaurants en biomarkten in Milaan

Op zoek naar een vegetarisch of vegan restaurant in Milaan ? Of een marktje waar duurzaam leven en biologische voeding centraam staat ? Er zijn verschillende leuke plekken waar vegetariërs en veganisten terecht kunnen. biedt een verscheidenheid aan vegetarische en duurzame voedingsopties voor reizigers. Hier zijn enkele vegetarische restaurants en markten die duurzame landbouw promoten in Milaan.

Vegetarische en Vegan Restaurants in Milaan

Joia

Vegetarische restaurants in Milaan
Joia MIlaan

In 1996 kreeg Joia als eerste vegetarische restaurant in Europa een MIchelinster. Een ongeziene prestatie in die tijd. Chef Pietro heeft als doel de principes van een gezonde en plantaardige keuken te promoten. Omdat voeding niet mag betekenen dat we schade toebrengen aan levende wezens. Een uitgekiende ervaring staat je hier te wachten waar ook muziek, sfeer, presentatie en kleuren deel van de Joia touch zijn.
Er is zelfs een heuse Joia Academy opgereicht door Chef Pietro om de waarden van de vegetarische cultuur te verspreiden. Bekijk het niet als een kookschool maar een laboratorium waar vanuit allerlei oogpunten vegetarisme als een ethiische keuze wordt gepromoot.

Flower Burger

Vegetarische restaurants in Milaan
Flower Burger Milaan

Roze of felbauwe hamburgerbroodjes gekleurd met plantaardige ingrediënten, dat is zowat het eerste beeld dat je krijgt bij het zien van Flower Burger. Maar naast deze visuele ervaring krijg je ook smaakbommetjes aangeboden. Burgers in de vreemdste kleuren maar heel lekker én veganistisch. Ondertussen heeft Flower Burger vestigingen over het hele land en ook in Amsterdam kan je terecht voor een veganistische burger.

Mantra Raw Vegan

Vegetarische restaurants in Milaan
Mantra Raw Vegan

Tussen Porta Nuova en Porta Venezia kan je Mantra Raw Vegan vinden, ooit het eerste vegan restaurant in Italië. Alberto Makarem wil je niet alleen vegan laten eten maar bovendien niks is “gekookt”. Vandaar dat we het hebben over “raw vegan” keuken. Alle gerechten zijn gemaakt met rauwe groenten, fruit, zaden. Denk aan een ondertussen mainstream avocado toast of ook spaghetti gemaakt van wortelen, pompoen ravioli of “vleesballetje”s gemaakt van walnoten en paddestoelen.

Ghea (Gastronomia Ecologica)

Vegetarische restaurants in Milaan
Ghea Milaan

Dit is een strikt veganistisch restaurant waar je terecht kan voor een eenvoudige maaltijd of een 5 gangen menu. Probeer eens de zwarte ravioli met citruscrème of tagliatelli met spelt en spirulina.

Giardi

Vegetarische restaurants in Milaan
Giardi Milaan

Vegan restaurant dat er naar streeft om al hun ingrediënten bij kleine producenten te kopen vanuit een “boer tot bord” benadering. Giardi hun activiteit gaat uit van een zero impact op winkelactiviteiten en volledige transparantie en duurzaamheid.

Duurzame Markten in Milaan

Mercato Agricoli dei Navigli

De wekelijkse afspraak voor kleine producenten die hun biologisch geteelde producten of duurzame producten komen verkopen in het Navigli district. Geen plastic verpakkingen, korte keten staat centraal. Elke zaterdag van 9u naar 14u op de parking van Mediamarkt.

Eataly Smeraldo

Vegetarische restaurants in Milaan
Eataly Smeraldo

Een gastronomische markt met een breed scala aan Italiaanse producten waar naast de commerciële keten ook aandacht is voor het echt kleinschalige gegeven in de voedselketen. Men probeert klein en groot te verenigen in een algemeen aanbod van al het lekkers wat Italiê te bieden heeft

Bio c’Bon

Bio c’Bon is een keten van biologische supermarkten waar je een ruime selectie van biologische en duurzaam geproduceerde voedingsproducten kunt vinden, waaronder fruit en groenten.

Cascina Cuccagna

Vegetarische restaurants in Milaan
Cascina Cuggagna

Deze stedelijke boerderij en gemeenschapscentrum organiseert in het weekend een boerenmarkt waar je biologische en lokaal geproduceerde producten kunt kopen. Ook is er plaats om rustig iets te eten en te drinken of langs te gaan bij een repair corner en tal van activiteiten waar duurzaamheid centraal staat.

Back to top button