Milaan

Fietsen in Milaan : tips en fietsroutes

Fietsen in Milaan of de buitenwijken is een heerlijke manier om de regio te verkennen. Er zijn verschillende mooie fietsroutes en fietspaden in en rond Milaan die de moeite waard zijn om te verkennen

Fietsen in Milaan : tips en fietsroutes

Fietsroutes in Milaan

Navigli Canal Route – Deze fietsroute langs de grachten van Milaan biedt prachtige uitzichten en historische bezienswaardigheden. De route begint bij het Parco Sempione en volgt de grachten tot aan het Porta Genova-gebied.

Idroscalo Lake Route – Dit is een mooie fietsroute rond het Idroscalo-meer in het oosten van Milaan. Het pad is volledig verhard en biedt een prachtig uitzicht op het meer.

San Siro Route – Deze route brengt je naar het San Siro-stadion, de thuisbasis van AC Milan en Inter Milan. De route begint in het centrum van Milaan en volgt de Via Alpini en de Via Novara.

Parken van Milaan – Er zijn verschillende parken in Milaan die fietsvriendelijk zijn, waaronder het Parco Sempione, Parco Nord, Parco delle Cave en Parco Lambro. Elk park heeft een unieke sfeer en biedt prachtige groene ruimtes om te fietsen.

Monza Park Route – Het Koninklijk Park van Monza ligt net ten noorden van Milaan en biedt een mooie fietsroute door het park en langs het Monza-circuit.

Houd er rekening mee dat fietsen in het centrum van Milaan soms een uitdaging kan zijn vanwege het drukke verkeer en de smalle straatjes. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de verkeersregels te volgen. Als alternatief biedt Milaan ook een uitgebreid netwerk van fietspaden en fietsverhuurservices.

Back to top button