LombardijeMilaanUitgelicht

10 Bezienswaardigheden in Milaan | Onze tips

10 bezienswaardigheden in Milaan vinden is géén enkel probleem in één van de mooiste gebieden van Italië. Daarnaast is Milaan als tweede grootste stad van Italië een belangrijk centrum van kunst, mode en geschiedenis. Er zijn talloze bezienswaardigheden die je als toerist niet mag missen.

10 Bezienswaardigheden in Milaan

De iconische Duomo van Milaan

De kathedraal van Milaan (Duomo di Milano) is een prachtig gotisch gebouw en is als symbool van Milaan, één van de grootste kathedralen ter wereld. Daarenboven duurde het bijna zes eeuwen om de Duomo te voltooien. Resulterend in een schat aan architectonische en artistieke details, zoals de 135 torenspitsen, de gebrandschilderde ramen en beeldhouwwerken. Kortom één van de 10 bezienswaardigheden in Milaan.

10 bezienswaardigheden in Milaan
Duomo Milaan

Het 15de eeuwse Castello Sforzesco

Het kasteel van Sforza (Castello Sforzesco) werd gebouwd in de 15e eeuw door de hertog van Milaan. Inmiddels is dit indrukwekkende kasteel nu een museum met een grote collectie kunst en voorwerpen uit de Renaissance en de Middeleeuwen. Daardoor een must voor wie graag voorwerpen en kunst uit die periode wil bekijken.

10 bezienswaardigheden in Milaan
Castello Sforzesco

De prachtige Galleria Vittorio Emanuele II aan de Duomo

De Galleria Vittorio Emanuele II is een overdekte winkelpassage uit de 19e eeuw en daarnaast één van de meest elegante en luxueuze winkelbestemmingen in Milaan. Daarenboven herbergt de Galleria Vittorio Emanuele II ook enkele van de beste restaurants en cafés van de stad, waardoor het een magneet is voor bewoners én toeristen.

10 bezienswaardigheden in Milaan
Galleria Vittorio Emanuele

10 bezienswaardigheden in Milaan : Bekijk het Laatste Avondmaal van Da Vinci

Het lijdt geen twijfel dat Het Laatste Avondmaal (Cenacolo Vinciano) éen van de meest beroemde kunstwerken ter wereld is. Het Laatste Avondmaal is een fresco van Leonardo da Vinci dat de laatste maaltijd van Jezus en zijn apostelen afbeeldt.

10 bezienswaardigheden in Milaan
Santa Maria delle Grazie kerk

Het is te vinden in de Santa Maria delle Grazie-kerk en moet van tevoren worden geboekt om te bezoeken.

Kunst bekijken in de Pinacoteca di Brera

Dit is een van de belangrijkste kunstgalerijen in Italië. Het Pinacoteca di Brera heeft een uitgebreide collectie van Italiaanse kunst van de middeleeuwen tot de 20e eeuw, waaronder werken van Caravaggio, Raffaello en Tiziano. Er is nog een reden waarom dit behoort tot de 10 bezienswaardigheden van Milaan : De prachtige architectuur van de gebouwen en de omliggende tuinenpracht.

10 bezienswaardigheden in Milaan
Pinacoteca di Brera

Lekker eten en drinken in het Navigli DIstrict

Navigli is een netwerk van oude grachten en kanalen in het hart van Milaan, dat dateert uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Samengevat vind je hier tal van bars, restaurants en kunstgalerijen langs de oevers. Intussen kan je misschien ook genieten van de stalletjes met antiek en brocante die soms uitgestald zijn. De antiekmarkt van Navigli is ook zeker leuk om te bekijken.

10 bezienswaardigheden in Milaan
Navigli

Bezoek het Teatro alla Scala van Milaan

Dit is één van ’s werelds beroemdste operahuizen. Overigens is Het Teatro alla Scala een instituut met een rijke geschiedenis en een indrukwekkende architectuur. Het is een must-see voor operaliefhebbers en mits het kopen van een ticket op de website van La Scala, biedt het ook rondleidingen voor bezoekers.

10 bezienswaardigheden in Milaan

Teatro alla Scala

Ronddolen op het prachtige Cimitero Monumental kerkhof van Milaan

Dit grote kerkhof in het centrum van Milaan is één van de meeste fascinerende bezienswaardigheden van MIlaan. Het Monumentale Kerkhof (Cimitero Monumentale) telt ten een eerste ongelooflijk veel prachtige sculpturen en graftombes die kunstwerken zijn. Ten tweede kan je de drukte van Milaan achter je laten, om in alle sereniteit te wandelen tussen de historische graven.

10 bezienswaardigheden in Milaan
Cimitero Monumentale van Milaan

De kunstenaarswijk Brera en zijn bars en restaurants

De Brera wijk is een van de meest charmante wijken van Milaan, met geplaveide straatjes, boetieks, kunstgaleries, antiekwinkels en enkele van de beste restaurants en bars van de stad. Vandaar dat het een geweldige plek om te relaxen en de sfeer van de modestad op te snuiven. Dit gebied vlakbij de Piazza Duomo is steeds te vinden in de 10 bezienswaardigheden in Milaan lijstjes.

10 bezienswaardigheden in Milaan
Brera wijk

Samengevat zijn de 10 bezienswaardigheden van Milaan een “must see”. Wie op zoek is naar een leuk hotel in Milaan of Bed&Breakfast in Milaan kan in onze rubriek “Logeren in Italië” altijd terecht voor de juiste keuze.

Bezienswaardigheden Milaan onze tips

Back to top button