GastronomieLombardijeMilaan

Culinair genieten in Milaan : Onze 3 restotips !

Culinair genieten in Milaan is geen probleem. De hoofstad van Lombardije telt heel wat restaurants waar lekker getafeld kan worden.

Proef de traditionele Milanese keuken – Probeer gerechten zoals ossobuco (gestoofd kalfsvlees), risotto alla Milanese (rijst gekookt met saffraan), cotoletta alla Milanese (gepaneerde kalfsschnitzel) en panettone (een zoete broodcake)

We vroegen enkele Milanezen welke plaatsen ze aanraden en hieruit filterden we 3 restotips.

28 Posti

Genoemd naar het aantal zitplaatsen in deze schitterende plek in de Navigli wijk. Chef Ambrosino die zijn sporen ook verdiende bij NOMA in Kopenhagen serveert altijd wisselende gerechten op tafel. Hier kom je als liefhebber van Italiaanse keuken die het traditionele wat achter zich laat, altijd terug. Zeker een grote aanrader voor iedere fijnproever die wil culinair genieten in Milaan

Website 28 Posti

Ristorante Giacomo

Geinspireerd door het design van de bekende architect Mongiardino kan je hier een mix vinden van typische Toscaanse en Ligurische keuken. Veel gerechten met zeevruchten maar ook een heerlijke carpaccio kan je hier vinden. Een culinair feest zoals alleen de Italianen het kunnen.

Website Ristorante Giacomo


Ratanà

In de Isola wijk kan je hier terecht voor een heerljke “Risotto alla Milanese con ossobuco”. Zowel Milanezen als culinaire toeristen trachten hier een plaats te veroveren. De voortreffelijke typische Milanese keuken staat hier central.

Website Ratanà

Back to top button