Regio's en StedenSteden

Leuke antiekmarkt in Navigli wijk Milaan

Ben je op zoek naar een unieke en leuke manier om Milaan te ontdekken? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan de antiekmarkt in de Navigli wijk, de markt is ook bekend als de “Mercatino dell’Usato di Porta Genova”. Dit is een van de grootste en meest bijzondere antiek- en brocante markten in Milaan langs de oevers van het Naviglio Grande, het oudste kanaal van de stad.

Wat kan je vinden op de antiekmarkt in Navigli Milaan

Deze antiekmarkt in Milaan is een paradijs voor liefhebbers van oude spullen, waar je allerlei soorten antieke en vintage spullen kan vinden, van meubels en sieraden tot boeken en platen. Urenlang kan je er snuffelen tussen de meer dan 400 kraampjes die bijna 2 km langs de waterkant strekken. Je weet nooit wat voor schatten je er kunt ontdekken, of het nu gaat om een zeldzame vaas, een nostalgische poster of een retro jurk. Je kunt er leuke koopjes doen, als je goed onderhandelt met de verkopers.

leuke antiekmarkt in Navigli wijk Milaan

Navigli antiekmarkt

Andere bezienswaardigheden in Navigli

De antiekmarkt is niet alleen een geweldige plek om te winkelen, maar ook om de sfeer en de charme van de Navigli wijk te proeven, die vol is met cafés, restaurants en kunstgalerijen. Je kan er genieten van een heerlijk ijsje in een van de trendy cafés die het kanaal omzomen, of een hapje eten in een van de vele gezellige trattoria’s die typische Milanese gerechten serveren. Je kan er ook genieten van het uitzicht op het water en de kleurrijke gebouwen, of een boottochtje maken over het kanaal met een Aperol Spritz in de hand.

Hoe de antiekmarkt in Navigli bereiken

De antiekmarkt is elke laatste zondag van de maand geopend van 9:00 tot 18:00 uur. De beste manier om er te komen is met de metrolijn 2 naar Porta Genova FS en dan langs het Naviglio Grande weg van het stadscentrum te lopen. Je kunt ook met de tram 2 of 14 naar Piazza Ventiquattro Maggio gaan en dan naar het kanaal lopen.

Als je houdt van antiek, vintage en curiosa, dan mag je deze markt niet missen. Het is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

leuke antiekmarkt in Navigli wijk Milaan

Back to top button