CampaniaDossier Ronde van Italië

Dossier Ronde van Italië : Atripalda in Campanië

Dossier Ronde van Italië : Atripalda in Campanië

Op 10 mei start de 5de rit in Atripalda, een klein stadje in de provincie Avellino. Het stadje heeft een rijke geschiedenis en daar kan je vandaag ook nog van genieten. De ruines van Abellinium, het oude Romeinse Avellino zijn hier in de streek te zien.

De stad is omgeven door groene heuvels en bergen waar je heerlijk kan wandelen, fietsen of paardrijden . Ook de nabijgelegen dorpen hebben heel wat bezienswaardigheden te bieden. Als je in de buurt bent ga zeker eens kijken in Monteforte Irpino, Mercogliano en Ospedaletto d’Alpinolo. De stad telt zo’n 10.000 inwoners en is niet de grote toeristenmagneet van de regio maar tegelijkertijd betekent dit dat je hier het authentieke stukje Campanië kan bekijken. Bij het bezoeken van dit stadje kan je je onderdompelen in het leven van elke dag.

Dossier Ronde van Italië : Atripalda in Campanië
De Ronde Van Italië komt naar Atripalda

In de restaurantjes van Atripalda kan je enkele lokale specialiteiten uit Campanië proeven zoals pizza fritta (gebakken pizza), pasta e fagioli (pasta met bonen), mozzarella di bufala (buffelmozzarella) en babà (met rum doordrenkte cake).

Wie tijdens de wintermaanden Atripalda bezoekt kan elk jaar op 9 februari de festiviteiten meemaken rond San Sabino, de beschermheilige van de stad.

Dossier Ronde van Italië : Atripalda in Campanië

Back to top button