Uitgelicht

Logeren in Italië : Van Agriturismo tot Glamping in Italië

Logeren in Italië kan op verschillende manieren en met Vacanza.be zetten we verschillende logiesvormen in Italië in de kijker. In de rubriek “Logeren in Italië” kan je onze toppers per regio terug vinden. Logeren in Italië : Van Agriturismo tot Glamping in Italië, je kan ze allemaal op Vacanza.be vinden.

Logeren in een agriturismo

Wie het woord agriturismo hoort denkt onmiddellijk aan Italië. Deze vakantiestekjes zijn meestal gerenoveerde boerderijtjes waar nu appartementen te vinden zijn waar je een leuke vakantie kan doorbrengen. De uitbater moet aan enkele voorwaarden voldoen om zich als een agriturismo te kunnen registreren. Zo moet hij nog wat landbouwactiviteiten hebben naast het uitbaten van een agriturismo. De agriturismo is heel populair onder toeristen omdat die meestal gelegen zijn in pittoreske dorpjes, waar rust en authenticiteit overheerst.

Logeren in Italië : Van Agriturismo tot Glamping in Italië
Agriturismo Italië

Logeren in een Bed & Breakfast

Italië telt zowel in de steden als in kleinere dorpjes veel B&B’s waar je als toerist kan overnachten. Typisch is natuurlijk het aanbieden van een lekkere ontbijt of maaltijd bij de overnachting. De meeste bed&breakfast plaatsen zijn te vinden in de grotere steden zoals Rome, Milaan, Florence, Venetië.

Logeren in een vakantievilla of appartement

Een volledig vakantiehuis of vakantievilla huren kan uiteraard ook. Een stuk duurder maar voor grotere groepen of gezinnen vaak voordeliger. Ook Italië is de laatste jaren niet ontsnapt aan het “Air BnB” toerisme waarbij hele appartementen worden aangeboden voor kortverblijf. DIt vooral in de grotere steden.

Logeren in Italië : Van Agriturismo tot Glamping in Italië

Logeren in een camping of glamping in Italië

Italië telt heel wat leuke camping plaatsen waar animatie, grote zwembaden, restaurants geintegreerd worden in het logeergedeelte. Ook de opkomst van de glampings zorgen voor heel wat nieuwe logeerplekken in alle Italiaanse regio’s.

Logeren in Italië : Van Agriturismo tot Glamping in Italië
Glamping Italië

Op hotel in Italië

UIteraard is de meest traditionele vorm van vakantieverblijf, het hotel, nog steeds een topper in Italië. Italië telt nog heel wat kleinere hotels die elk een eigen sfeer uitstralen. Het gevecht van de kleinere hotels tegen de grotere hotelgroepen wordt in elke hoek van de wereld uitgevochten maar de originaliteit van de kleine hotelletjes winnen vaak van de grotere hotelketens. De zakelijke toerist zal ook in Italië vaker de weg vinden naar de grotere ketens wegens de vertrouwdheid met het “label” over de hele wereld maar de toeristen blijven in Italië massaal kiezen voor de boutique hotels in al hun vormen.

Logeren in Italië : Van Agriturismo tot Glamping in Italië

Back to top button