AbruzzoBasilicataCalabriaSicilieTe koop in AbruzzoVastgoed kopen in Italië

Een huis kopen voor 1 euro in Italië ? Het kan..

Een huis kopen voor 1 euro in Italië..Te mooi om te waar te zijn? We geven jullie de ervaringen mee van enkele vastgoedprofessionals en kopers in de komende weken.

Stel je voor, een eigen huisje voor 1 euro in Sicilië, Sardinië of een andere prachtige Italiaanse regio. Het kan ! Heel wat dorpen in bepaalde Italiaanse regio’s kampen met gigantische leegstand en via de “1 euro casa” projecten trachten ze deze dorpjes terug te bevolken.

De huisjes zijn vaak al een tijdje onbewoond en de eigenaar wil er van af omdat het vaak een tweede eigendom betreft en een Italiaan met méér dan één eigendom wordt zwaar belast.

De meeste “1 euro casa” projecten bevinden zich in het Zuiden van Italië. Denk maar aan Sicilië, Calabrië, Molise en Basilicata. De meeste projecten zijn op eerder afgelegen plaatsen. Maar het blijft een buitenkans met weinig risico. Een huis kopen voor 1 euro in Italië, boeiend en mogelijk !

Maar, uiteraard zal dit hele project je heel wat meer kosten dan de symbolische 1 euro. We gaan in volgende artikels dieper in op de bijkomende kosten. Denk vooral aan de renovatiekosten, kosten voor architect, borgstelling enz. Neen, met enkele duizenden euro’s kom je er niet maar wie geduld heeft kan echt wel een mooi project realiseren met een klein budget.

Back to top button