NieuwsTips & TricksUitgelicht

Goedkoop tanken in Italië

Goedkoop tanken in Italië betekent uitkijken of het een selfservice pompstation is of niet. Tankstations met “Servito” (bediening) als aanduiding hanteren prijzen tot 30 cent en zelfs hoger dan het “selfservice” tarief. Er zijn zelfs verhalen bekend van “servito” pompen die tot 1 euro duurder zijn maar dit is gelukkig meer uitzondering dan de regel. Goedkoop tanken in Italië betekent uitkijken waar je tankt

“Fai da te” pompen, waar je dus zelf tankt, zijn de goedkoopste oplossing bij een tankbeurt. Uiteraard, net als bij ons, zal je sowieso goedkoper tanken bij tankstations die niet langs de autostrade gelegen zijn.

Wie naar Italië rijdt gooit best nog es de tank vol in Luxemburg of Duitsland. Sowieso zijn de prijzen in Zwitserland en Italië duurder dan wat we gewoon zijn.

De soorten nog es op een rijtje :
Gasolio = Diesel

Senza piombo = Euro 95

Super senza piombo = Superplus 98

Gasauto = LPG

GPL = LPG

Opgepast voor wie met LPG rijdt, in Zuid-Italië zijn pompstations met LPG pompen eerder zeldzaam.

Wie zeer goedkoop wil tanken in Italië gaat best even langs in Livigno. Daar kan je belastingvrij tanken, op ongeveer 2 uur rijden van het Comomeer !

Uiteraard zijn er ook steeds meer laadstations te vinden voor elektrische wagens. In een ander artikel in ons magazine gingen we hier al dieper op in, klik hier om het nog es na te lezen. Enel is een aanbieder van laadstations met een netwerk over heel het land.

Back to top button