Tips & Tricks

Goedkoop tanken in Italië

Goedkoop tanken in Italië

Italië staat bekend om zijn prachtige landschappen, historische steden en heerlijke keuken. Als je van plan bent om dit mooie land te verkennen tijdens een roadtrip, is het goed om te weten hoe je kunt besparen op brandstofkosten. Tanken in het buitenland kan namelijk aardig in de papieren lopen. In dit artikel delen we enkele handige tips om goedkoop te tanken tijdens je reis in Italië, zodat je meer geld overhoudt om van je vakantie te genieten.

1. Vergelijk de prijzen

Net als in veel andere landen kunnen de brandstofprijzen in Italië sterk variëren, afhankelijk van de locatie. Voordat je gaat tanken, is het verstandig om een app of website te raadplegen waarmee je de actuele prijzen bij verschillende tankstations kunt vergelijken. Populaire apps zoals “Prezzi Benzina” kunnen je helpen de goedkoopste optie in de buurt te vinden.

2. Vermijd tankstations langs de snelweg

Tankstations langs de snelweg zijn vaak aanzienlijk duurder dan die in stedelijke gebieden of dorpen. Probeer daarom zoveel mogelijk buiten de snelwegen te tanken. Maak gebruik van de tankstations in de buurt van grote steden of plan je stops in kleinere plaatsen waar de prijzen doorgaans lager zijn.

3. Overweeg een tankpas

Sommige tankstations bieden speciale tankpassen aan waarmee je korting kunt krijgen op brandstof. Deze passen kunnen vooral handig zijn als je van plan bent om langere tijd in Italië te verblijven. Informeer bij lokale tankstations of er kortingsmogelijkheden zijn voor toeristen.

goedkoop tanken in italië

4. Kies voor diesel of LPG

In Italië is dieselbrandstof vaak goedkoper dan benzine. Als je auto op diesel rijdt, overweeg dan om deze brandstof te gebruiken om geld te besparen. Daarnaast zijn er in Italië ook veel tankstations die LPG (autogas) aanbieden, wat doorgaans een voordeligere optie is dan benzine of diesel.

5. Rijd zuinig

Een van de meest effectieve manieren om geld te besparen op brandstof is door zuinig te rijden. Houd je snelheid constant, vermijd abrupt remmen en accelereren, en gebruik de airconditioning alleen wanneer dat echt nodig is. Dit zal niet alleen je brandstofefficiëntie verbeteren, maar ook de levensduur van je auto verlengen.

6. Vermijd spitsuren

In grote steden zoals Rome, Milaan en Napels kunnen de verkeersdrukte en files tijdens de spitsuren de brandstofkosten flink doen oplopen. Probeer de stad binnen te rijden of te verlaten buiten de drukste uren om tijd en geld te besparen.

7. Huur een zuinige auto

Als je van plan bent om een auto te huren voor je reis in Italië, kies dan voor een zuinig model. Kleine, compacte auto’s verbruiken over het algemeen minder brandstof dan grotere voertuigen. Bovendien zijn ze vaak goedkoper in de verhuur en gemakkelijker te parkeren in smalle straatjes.

goedkoop tanken in italië

Back to top button