Puglia

Ostuni in Puglia, “La Citta Bianca”

Een idyllisch doolhof van straatjes en steegjes met wit gekalkte huisjes..Zo kan je best “La città Bianca” of Ostuni in Puglia omschrijven.

Ostuni of “de witte stad” in de provincie Brindisi, is zeker een bezoek waard tijdens je vakantie in Puglia. Een schitterend stadje op een heuvel in het Italiaanse Zuiden. Het labyrint van straatjes was vroeger ook een schitterende manier om aanvallen van Romeinen en Grieken te vertragen of hen totaal te misleiden.

Elke 2 jaar opnieuw kalken de bewoners hun huisjes wit. Dit laat het zonlicht weerkaatsen op de muren en in de 17de eeuw werd het ook gebruikt om huizen te desinfecteren tegen de pest. Nu trekken die witte huisjes vooral toeristen aan.

Ostuni in Puglia

Eén van de trekpleisters is de kathedraal op het hoogste punt van de stad. Hier heb je een magnifiek uitzicht over de regio en de Adriatische Zee op 7km afstand. Uiteraard zie je er ook de kenmerkende trulli staan in de omliggende velden.

Ostuni in Puglia

Een terrasje doen in een schitterende setting kan op de Piazza della Libertà. Voor iedere fotograaf is Ostuni een aaneenschakeling van fotogenieke hoekjes en plaatsjes..

De stad Ostuni strekt zich helemaal uit tot aan de Adriatische kust en staat bekend als één van de properste strandgebieden van Italië, een bezoekje aan Marina di Ostuni is altijd een goed idee !

Back to top button