SardinieUitgelicht

La Pelosa in Sardinië volgend jaar betalend?

Stintino, een kuststadje in Sardinië bekijk de mogelijkheid om bezoek aan het befaamde La Pelosa strand betalend te maken. Deze maatregel moet het beroemde strand iets minder overbevolkt maken tijdens de zomer en is natuurlijk ook een handigheid om de stadskas te vullen.

Stintino

De witte zandstranden en het turquoise water lokken jaarlijks duizenden toeristen naar La Pelosa in het Noordwesten van Sardinië. Het massatoerisme heeft voor deze streek, waar iedere euro in deze niet zo welvarende regio welkom is, een schaduwzijde. De natuurpracht heeft te lijden onder de massa’s toeristen die onbezorgd van hun vakantie genieten maar de schade aan flora en fauna niet zien.

Daarom plant de nieuwbakken burgemeester Diana een maatregel die vooral Italiaanse vakantiegangers tegen de borst stuit : het betalend maken van het openbare strand.

Deze maatregel moet het aantal dagelijkse bezoekers tijdens de zomer 2020 inperken tot ongeveer 1.500 mensen.

De trend om in het kader van natuurbescherming toeristische trekpleisters betalend te maken is in felle opgang in Italië. Sommigen zien er vooral een handige manier in om de stadskas te vullen met ecologie als excuus.

Back to top button