Logeren bij Nederlanders in ItaliëLogeren in ItaliëRegio's en StedenSardinieUitgelichtVakantiehuisVakantiehuis Sardinië

Vakantiehuis in Sardinië Casa Fiore D’oro

Laura en Hans verbouwden een pittoresk huis tot een paradijsje waar gasten kunnen genieten van een verblijf in een rustige en authentieke omgeving. Logeren in Casa Fiore D’Oro in Sardinië is “thuiskomen” in een ruim vakantiehuis in Sardinië in hartje Teulada in het uiterste Zuiden van het eiland. Vakantiehuis in Sardinië Casa Fiore D’oro is zeker een aanrader !

 

Vakantiehuis in Sardinië Casa Fiore D'oro

Wanneer zijn jullie gestart, vanwaar het idee ?

We kochten dit huis in Teulada 14 jaar geleden. Mijn vader is hier geboren en dus ook mijn hele familie woont hier. Een huisje in Teulada was dan ook altijd onze droom.
In 2018 zijn we begonnen met een grote aanbouw en een rigoreuze verbouwing en modernisering die ruim 1 jaar in beslag nam en medio 2020 klaar was
Het huis is in eerste instantie bedoeld als privéhuis voor onszelf met onze ouders en vrienden, maar aangezien wij er slechts enkele weken per jaar naartoe kunnen gaan ontstond het idee van verhuur aan gasten, die oprecht op zoek zijn naar iets authentieks.  Gasten, die een mooi huis in een prachtige omgeving waarderen en niet op zoek zijn naar massa of drukte.

Vakantiehuis in Sardinië Casa Fiore D'oro

Sardinië  was ook voor Hans de ideale stek ?

Helemaal, ook Hans is verliefd op Sardinië…
Het zit in ons hart, we genieten er elke dag als we daar zijn, we rusten daar uit en we halen in Sardinië onze inspiratie voor ons werk. Op de foto’s in het huis zie je ook enkele kunstwerken door Hans gemaakt en allemaal op en door Sardinië geïnspireerd.

Vakantiehuis in Sardinië Casa Fiore D'oro

Vakantiehuis in Sardinië Casa Fiore D'oro

Waar is de casa precies gelegen?

Casa Fiore D’Oro is gelegen midden in het dorp Teulada, op 5 minuten loopafstand van het dorpsplein met winkels bars en restaurants. Het ligt midden tussen de “normaal” bewoonde huizen waardoor je meteen deel uitmaakt van het dagelijkse leven. Geen afgescheiden vakantiepark voor ons, maar lekker authentiek het Sardijnse leven en bevolking meemaken, dat is wat we willen en aan onze gasten kunnen geven.

Vakantiehuis in Sardinië Casa Fiore D'oro

Hoeveel kamers zijjn er ?

Het huis bestaat uit 3 tweepersoons slaapkamers, 2 woonkeukens/woonkamers, 2 badkamers en een multifunctionele kamer.

Vakantiehuis in Sardinië Casa Fiore D'oro

Vakantiehuis in Sardinië Casa Fiore D'oro

Wat zit er voor de gasten allemaal in de service inbegrepen ?

Inbegrepen zijn, wifi, gebruik van wasmachine, keukentextiel, beddengoed en handdoeken, hammam-strandlakens, strandtas, stoeltjes, parasols, airco koeling/verwarming, tv, buitenkeuken, föhn, en volledig ingerichte keukens.  Eigenlijk alles behalve washandjes en strandhanddoeken.

Zitten jullie vlak bij zee en stadjes?

Teulada, zelf een mooi dorp,  en dus ook ons Casa Fiore D’Oro, ligt in een dal op 10 minuutjes rijden van diverse aan elkaar geregen stranden en baaitjes. Stadjes zijn er voldoende in de omgeving, de eerstvolgende ligt op amper 15 minuten rijden.

Vakantiehuis in Sardinië Casa Fiore D'oro

Deze stranden zijn bekend om hun properheid , toch ?

Absoluut!! Geen enkel onzuiver strand in de buurt. Gasten zijn altijd verbaasd als ze zien hoe netjes en proper het strand is.

Vakantiehuis in Sardinië Casa Fiore D'oro

Hier kan je nog écht genieten zonder het massatoerisme om je heen?

Absoluut. Vergeleken met het noorden van Sardinië, is zuid Sardinië een stuk rustiger. Ook veel authentieker. Massa toerisme is hier niet aan de orde, zo ook géén geheel op groot toerisme gerichte activiteiten. Grote pretparken, supergrote hotels, immens drukke steden, overvolle stranden, zal  je hier dan ook niet vinden.

Welke plekjes zou je zeker onze lezers willen aanraden?

Allereerst Teulada zelf, een heel lief dorp in een werkelijk schitterende omgeving. Verder is Pula een ontzettend mooi stadje, van waaruit je zo naar een strand kunt lopen. Vol mooie aparte winkeltjes. Cagliari is dan weer onze schitterende hoofdstad. En dan Isola San Pietro, het tonijneiland. En Calasetta, een prachtig kleurrijk plaatsje. En zo kunnen we nog wel even doorgaan..

Vakantiehuis in Sardinië Casa Fiore D'oro

De casa is het hele jaar open, hoe is het klimaat hier tijdens de wintermaanden?

Doorgaans blijft de temperatuur rondom de 10 graden steken, soms ietsje minder op de koudste, zeldzame dagen, soms iets meer. Dan hebben we het over de koudste maanden november, december, januari. Het meest gekende beeld in de “slechtste” tijden is een dag met wat regen, met regelmatige afwisseling van zon. Heel zelden regent het dagen achter elkaar. Sneeuw of ijzige kou zijn zeldzaam in Teulada. Wel kan het met regelmaat waaien, maar de bergen om het dorp heen bieden veel beschutting.

Is jullie paradijsje vlot bereikbaar voor wie met het vliegtuig komt ?

Cagliari is het dichtstbijzijnde vliegveld, in amper anderhalf uur rij je  met de auto naar ons huis langs een meer dan prachtige kustroute.

Vakantiehuis in Sardinië Casa Fiore D’oro
www.casafioredoro.it
info@casafioredoro.it
Bel Laura +31 6 52542516 of Hans +31 6 52542512

Back to top button