Italië bij onsLogeren bij Nederlanders in ItaliëPiemonteUitgelichtVakantiehuisVakantiehuis Piemonte

Casa in Bocca al Lupo te Piemonte, logeren in een pareltje

Anja en Kees werden tijdens een vakantie op slag verliefd op de Langhe in Piemonte. Na een lange zoektocht was daar Casa in Bocca al Lupo; een oude boerderij welke werd verbouwd tot een modern ingericht gastenverblijf.

Casa in Bocca al Lupo
Casa in Bocca al Lupo
Casa in Bocca al Lupo

Drie zeer ruime appartementen in een authentieke boerderij- van binnen van alle comfort voorzien –  in een spectaculair decor van wijngaarden, hazelnootbomen, heuvels en een uniek uitzicht op de Alpen.

Rust, prachtige natuur en een fraai zwembad rondom de Casa, maar ook stadjes (Alba, Mondovi, Cuneo), steden (Turijn, Genua) en slaperige dorpjes alsmede de Alpen en de stranden aan de Bloemenriviera zijn zeer goed bereikbaar.

De ligging – Piemonte betekent letterlijk aan de voet van de berg- is ook uniek door de culinaire hoogstandjes; niet voor niets is de Slow Food in deze regio gestart en er zijn ook veel kwalitatief goede restaurants in de nabijheid. De blikvangers zijn de Barolo wijn – de keizer onder wijnen – en in het najaar de witte truffel.

De Langhe is een heuvelachtige streek grenzend aan het brede dal van de Po met geweldige vergezichten op de Alpen, nog niet overlopen met toerisme, met een ongerepte natuur en je mag het een puur, eerlijk en betaalbaar noemen.

Clavesana is een dorp met vele borgata’s, maar centraal kent het een supermarktje, een geldautomaat en natuurlijk Cantina Clavesana met goede wijnen van de lokalen wijnboeren. Het leven is er traag, maar bijna overdadig goed; voor ons het echte Italiaanse Dolce Vita. Door de ligging aan de rivier de Tanaro met de imposante Calanchi (krijtrotsen), met de hoge heuvels vol wijnranken en hazelnootbomen is het er heerlijk vakantie vieren.

Casa in Bocca al Lupo

Vanuit Casa in Bocca al Lupo zijn er veel activiteiten te ondernemen; een bezoek aan een van de vele wijnhuizen, restaurants of wijnbars, maar ook kun je een dagje naar het strand aan de Middellandse Zee, naar de Alpen en onderweg grotten bezoeken, naar een zwemparadijs of een speeltuin……. Huur een e-bike en geniet van het landschap. Zin om te winkelen? Mondovicino ligt op 20 minuten rijden en deze outlet met shopping center kent ca 85 winkels.

Casa in Bocca al Lupo

Als je grote evenementen wilt bezoeken, kan dat: de meest bekende is de internationale Witte Truffelbeurs in Alba (eind september – November) en ook de muziekfestivals Collezione (tegenwoordig in Alba) en Monforte Jazz met internationale sterren of Bra Cheese, het grootse kaasfeest van Bra (in september). Kortom, boek je een vakantie bij Casa in Bocca al Lupo, dan kun je vele activiteiten ondernemen of natuurlijk gewoon lekker uitrusten aan het zwembad .

Website : www.casainboccaallupo.nl
Instagram
Facebook

Back to top button