Italië bij onsLogeren bij Nederlanders in ItaliëLogeren in ItaliëToscaneVakantiehuisVakantiehuis Toscane

Casa Dora, niet zomaar een vakantiehuisje in Zuid Toscane

Casa Dora in Batignano is méér dan een leuk vakantiehuis in Zuid Toscane.. De Nederlandse Pascale Tiessens en haar Italiaanse man zorgen er voor dat iedere gast zorgeloos kan genieten van een korte of lange vakantie in Zuid Toscane.

De start van vakantiehuis Casa Dora

Pascale, waarom kozen jullie voor deze regio ? Hoe is het idee gegroeid ?
Ruim 13 jaar geleden heb ik de stap gezet om uit Nederland weg te gaan en in Toscane te gaan wonen. Eerst woonde ik in Grosseto, later heb ik mijn Italiaanse echtgenoot leren kennen en zijn we gaan samenwonen op een prachtig landgoed in Batignano. Naast onze villa ligt Casa Dora, waar vroeger mijn Italiaanse schoonouders woonden. Toen zij naar de stad verhuisden, brachten onze vrienden en familie uit Nederland hier hun vakantie door. Omdat zij zo enthousiast waren, is het idee ontstaan om Casa Dora te gaan verhuren.

vakantiehuis zuid toscane

Sinds wanneer ontvangen jullie hier gasten? Zijn dat vooral Nederlanders en Vlamingen ?
Casa Dora is afgelopen zomer officieel geopend. Tot nu toe hebben we vooral Nederlandse, Duitse en Italiaanse gasten mogen ontvangen.

vakantiehuis zuid toscane

Vakantiehuis in Zuid Toscane

Voor alle duidelijkheid dit is een huisje dat jullie verhuren, er zijn geen verschillende appartementen ofzo ?
Klopt, Casa Dora is een vakantiehuis in Zuid Toscane met 1 slaapkamer, ideaal voor 2 of 3 personen. Het heeft een eigen ingang en eigen buitenruimte met tafel en stoelen.

vakantiehuis zuid toscane

Kinderen kunnen hier ook vrij ravotten blijkbaar ?
Zeker, we hebben een heerlijke tuin van 3000m² waar gasten van Casa Dora ook gebruik van kunnen maken. Er is een schommel, een glijbaan en kinderen kunnen er naar hartelust voetballen.  

Wat heeft de regio te bieden voor jullie gasten ?
Batignano is een klein middeleeuws dorpje in het zuiden van Toscane. Het is de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van de Maremma streek, een minder bekend gedeelte van Toscane.

vakantiehuis zuid toscane

In de omgeving van Casa Dora

Hebben jullie enkele tips ?

– Castiglione della Pescaia, een gezellige kustplaats met terrasjes en restaurants

– Nationaal Park Maremma, prachtig natuurgebied met oa everzwijnen, vossen en dassen waar je wandel- en fietstochten kunt maken en daarna een duik kunt nemen in de heldere zee

– Monte Argentario: het schiereiland dat ook wel de zilverberg wordt genoemd, neem een kijkje bij de luxe jachten gelegen in de havens van Porto Ercole en Porto Santo Stefano; van hieruit vertrekt ook de ferry naar het eilandje Giglio

vakantiehuis zuid toscane

We zagen hier ook enkele leuke fietsroutes in de omgeving ?
Onze favoriet is de fietsroute van Grosseto naar Marina di Alberese. Je fietst uit de stad zo de natuur in, over de rivier de Ombrone met als eindbestemming het Maremma Nationaal Park.
De heuvelachtige omgeving rondom Batignano is verder erg gewild bij wielrenners. Ook kun je vanuit Batignano fietsen naar bijvoorbeeld de archeologische opgravingen in Roselle.

vakantiehuis zuid toscane

Zijn jullie vlot bereikbaar voor mensen die met het vliegtuig komen ?
Batignano ligt ongeveer halverwege Pisa (ca. 160 km) en Rome (ca. 180 km). De luchthaven van Florence ligt op ca. 140 km. Een huurauto is onmisbaar, ook voor het ontdekken van de omgeving.

vakantiehuis zuid toscane

Bieden jullie het hele jaar logies aan ?
Ja, Casa Dora is het hele jaar open. Het hele jaar kunnen gasten onze casa boeken en de streek verkennen. Ieder seizoen is bijzonder hier.

Zijn er nieuwigheden qua mogelijkheden of arrangementen op korte termijn?
In oktober begint de olijvenpluk, vind je het leuk om mee te helpen met de oogst? Dat kan! Rondom Batignano liggen zeer veel olijfgaarden en er is zelfs een frantoio, waar de olijven na de pluk meteen geperst worden.

Website : klik hier
Facebook : klik hier
Telefoon en Whatsapp : +39 348 4740022

Back to top button