PisaToscane

Ontdek een stukje Toscane in Pisa

Als je denkt dat Pisa alleen een snelle fotostop waard is om een ​​foto te maken van de scheve toren, denk dan nog eens goed na. Deze oude stad aan de oevers van de rivier de Arno heeft een rijke geschiedenis, cultuur en keuken die u zal verrassen. Van Romaanse kerken en renaissancepaleizen tot middeleeuwse straten en moderne kunst, Pisa heeft voor elk wat wils. Ontdek een stukje Toscane in Pisa !

De belangrijkste attractie van Pisa is de Piazza dei Miracoli (Veld van Wonderen), een UNESCO-werelderfgoed sinds 19871. Hier vind je vier prachtige monumenten: de scheve toren, de kathedraal, de doopkapel en de Campo Santo.

Ontdek Toscane Pisa
Piazza dei Miracoli

De wereldberoemde “scheve toren van Pisa” is een klokkentoren die tijdens de bouw in de 12e eeuw begon te kantelen als gevolg van onstabiele grond. Je kunt de 294 treden beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de stad.

De kathedraal is een meesterwerk van romaanse architectuur met een marmeren gevel en een bronzen deur van Bonanno Pisano. De doopkapel is de grootste in Italië en heeft binnen een geweldige akoestiek.
De Campo Santo is een monumentale begraafplaats met fresco’s van Taddeo Gaddi en Benozzo Gozzoli.

Een andere bezienswaardigheid in Pisa is de Santa Maria della Spina, een kleine gotische kerk aan de oevers van de rivier de Arno. Het werd gebouwd in de 13e eeuw om een ​​doorn van de doornenkroon van Christus te huisvesten. Het heeft een rijk versierde gevel met beelden en pinakels.

Ontdek Toscane Pisa
Santa Maria della Spina

Als u van natuur en wetenschap houdt, kunt u een bezoek brengen aan de Botanische Tuinen van Pisa, gesticht in 1544 door Luca Ghini. Ze behoren tot de oudste botanische tuinen van Europa en hebben plantencollecties van over de hele wereld.

Ontdek Toscane Pisa
Botanische tuinen Pisa

Voor wat geschiedenis en cultuur kun je naar Piazza dei Cavalieri (Ridderplein), waar je het Palazzo dei Cavalieri (Paleis van de Ridders) en de kerk van Santo Stefano dei Cavalieri kunt zien. Het paleis is ontworpen door Giorgio Vasari voor Cosimo I de’ Medici en herbergt de Scuola Normale Superiore di Pisa, een prestigieuze universitaire instelling. De kerk is ook ontworpen door Vasari en bevat schilderijen van Lippi, Bronzino en Sodoma.

Ten slotte kunt u voor wat winkelen en dineren een wandeling maken langs Borgo Stretto, een middeleeuwse straat met arcades, winkels en cafés. Hier vind je lokale specialiteiten zoals cecina (kikkererwtenpannenkoek), torta coi bischeri (rijstcake met chocolade) of zuppa alla pisana (broodsoep met groenten).

Back to top button