Toscane

Golfen in Toscane | De mooiste golfbanen in Toscane

Golfen in Toscane wordt steeds populairder. In 2023 werd hier in Italië nog de Ryder Cup gehouden in de Marco Simone Golf & Country Club nabij Rome. Dit opende de ogen van veel golfliefhebbers die ook in Toscane prachtige golfbanen ontdekten. We gaan dieper in op de mooiste golfbanen, en de geschiedenis van de golfsport in één van de mooiste regio’s van Italië, Toscane.

Golf spelen in Italië doorheen de jaren heen

De interesse voor de golfsport in Italië ontstond door de Engelse adel die in de 19de eeuw hun favoriete sport wilden beoefenen op reis. De eerste golfclub was de Florence Golf club in Florence. In de tweede helft van de 20ste eeuw volgden golfcourts over het hele land maar bleef het een elitaire sportactiviteit. De laatste decennia veroverde de golfsport Italië helemaal en werd het ook veel democratischer.

Golfbanen in Toscane in een schitterend decor

Het heuvelachtig landschap is een schitterende omgeving om golfbanen te maken. Uiteraard in combinatie met horeca en accommodaties die in de golfclub geintegreerd worden. Er zijn momenteel meer dan 30 golfclubs in Toscane.

Argentario Golf Resort

De bekendste zijn de Golf Club Punta Ula en de Circolo Golf dell Ugolini. De golfresorts in Toscane zijn Argentario Golf Resort en Spa en Terme di Saturnia Spa & Golf Club.

Welke golfbanen zijn er in de buurt van Florence

De bakermat van de Renaissance is uiteraard een schitterende vakantieplek en telt dan ook verschillende golfbanen. De Country Club Le Pavoniere en Golfclub Parco di Firenze hebben achtereenvolgens 9 en 18 holes golfbanen. Er zijn nog een tiental andere clubs in de nabijheid van Florence te vinden.

Golfclub Parco di Firenze

Golfbanen in Toscane met een wijngaard

Sommige wijnbouwers hebben gedeeltes van hun wijngaard liggen naast een golfbaan. Een wijntje proeven na het golfen is nooit een slecht idee. Sommige golfcourts hebben zelfs hun eigen wijngaarden en wijntjes !

Wie op zoek is naar logies in Toscane kan terecht bij onze rubrieken Agriturismo in Toscane, Bed & Breakfast in Toscane, Vakantiehuis in Toscane

Back to top button