LivornoToscane

Mooiste stranden in Livorno

Het Toscaanse Livorno is de grootste kustplaats van de regio. Lees hier over de mooiste stranden in Livorno en omgeving

De bezienswaardigheden van Livorno zijn een must voor wie de regio bezoekt. Daarnaast is het strand en de kust uiteraard onweerstaanbaar. De stranden van Livorno nodigen uit tot genieten van het mooie weer tot de zon onder gaat.

Wat je moet weten over de gratis stranden van Livorno

In Livorno heb je geen aaneengesloten strandstrook die langs de stad ligt. De kustzone is nogal rotsachtig en de zee is niet altijd toegankelijk. De openbare stranden die gratis zijn zal je aan de zuidkant van de stad vinden. Het kan behoorlijk druk zijn op deze stranden maar meestal vind je er vlot een leuke plek.

De Spiaggia della Vela is een kleine zandstrook aan de Bagni Fiume niet zo ver van de Scogli dell’Accademia. Je kan een ligstoel huren bij La Vela. Wie wil zwemmen moet door het rotsachtige ondiepe water om een behoorlijke diepte te bereiken.

mooiste stranden in livorno
Spiaggia Calalonga

Spiaggia Calalonga is een kiezelstrand is toegankelijk via een hellend pad. Ook hier zul je een stukje moeten waden om op een behoorlijke diepte te komen om te zwemmen. Voor kinderen is dat geen probleem, maar de volwassenen zullen wel waterschoenen moeten dragen en geduld moeten hebben, anders kunnen ze gewoon aan de wal blijven.  

mooiste stranden in livorno
Spiaggia dei Tre Ponti

Het enige zandstrand is de Spiaggia dei Tre Ponti. Zeker een topper voor mensen met kinderen en er zijn ook douches aanwezig. Daarnaast kan je stoelen en parasols huren. Even verder weg is er een grote parkeerplaats. In de drukke zomermaanden is het goed om vroeg naar het strand te komen.

De Spiaggia di Calafuria aan de zuidkant van de stad zijn prachtige kliffen in een turquoise zee en schitterende baaien om te ontdekken. Veel locals komen hier zwemmen.

mooiste stranden in livorno

Aan het Spiaggia Boccale kan je genieten in de zon. Let op, hier heb je vooral rotspartijen met wat effen plekjes om je te leggen, verwacht geen strand zoals bij ons. Ook Cala del Leone is prachtig om te zwemmen in een werkelijk paradijselijke setting.

De strandclubs in Livorno

Deze betalende faciliteiten hebben wel veel meer voorzieningen dan de openbare stranden. Hier kan je terecht op strandstoelen, parasols huren en genieten aan de strandbar. De meeste strandclubs in Livorno hebben ook dagtarieven of weektarieven voor toeristen. De mooiste stranden van Livorno zijn hier te vinden met de nodige voorzieningen.

mooiste stranden in livorno
Bagni Lido

Eén voorbeeld is de Bagni Pancaldi Acquaviva met alle nodige voorzieningen inclusief een restaurant, kinderzwembad en een leuk zwembad voor volwassenen. Een alternatief in de onmiddellijk omgeving is de Bagni Lido.

mooiste stranden in livorno
Bagni Pancaldi

Wie op zoek is naar een leuke agriturismo, kleinschalige bed & breakfast of vakantiehuis kan steeds terecht in onze rubriek “Logeren in Italië”

Back to top button