GastronomieToscane

Op truffeljacht in Toscane

Massimo is een veertiger uit San Miniato, hartje Toscane. Het kleine stadje staat gekend als één van dé “hoofdsteden van de witte truffel”, de “Tuber Magnatum Pico”. Ga je mee op truffeljacht in Toscane ? Zijn grootvader Lino was één van de eerste truffeljagers in Toscane en vader Salvatore maar liefst 18 jaar voorzitter van de “Vereniging der Truffeljagers”.

Op truffeljacht in Toscane
truffeljacht in Toscane

Deze mensen gaven aan Massimo de passie door, respect voor de natuur, de truffeljacht tradities en natuurlijk de liefde voor de honden die de échte superhelden zijn tijdens de jacht naar de “Diamant van de natuur”.

Op truffeljacht in Toscane
Truffeljacht in Toscane

De truffel is een veel gebruikt ingrediënt in de Toscaanse en Italiaanse keuken. Helaas zijn er heel wat afgeleiden op de markt die kwalitatief ver af staan van de traditionele Toscaanse truffel. Sommige producten zijn meer chemische preparaten dan een natuurlijk product.

Massimo organiseert met truffleintuscany.it “belevingsmomenten” om met het hele gezin de truffel, haar oorsprong, traditie en mogelijkheden te leren kennen.

Op truffeljacht in Toscane
Truffeljacht in Toscane

Momenteel zijn er ook “online truffeltours” waarbij je Massimo met zijn hond kan volgen in het bos bij de truffeljacht. Verse truffels kunnen online aangekocht worden en worden enkele dagen bij je geleverd.


Meer info : www.truffleintuscany.it

Back to top button