PalermoSicilie

Palermo bezoeken

Palermo..Een beetje chaotisch maar enorm authentiek, zo omschrijven velen de Siciliaanse hoofdstad. Een aaneenschakeling van kleine en grote piazza, musea, kleine en grote winkelstraten. Het historische centrum heeft unieke bezienswaardigheden en dit in combinatie met zomerse temperaturen en de nabijheid van de zee maken dat Palermo een prima keuze is voor een citytrip.

Als je op zoek bent naar een idyllisch vakantieoord zonder al te veel toeristen, waar je graag tot rust wilt komen maar tegelijkertijd ook veel kan zien; dan is Palermo de ideale bestemming voor jou!

Hier gaan we dieper in op 3 plaatsen die een bezoek aan Palermo meer dan de moeite waard maken.

De kathedraal van Palermo

Palermo bezoeken
Kathedraal van Palermo

Eén van de absolute toppers in de stad én gratis te bezoeken ! De Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta is een middeleeuwse kerk gebouwd eind van de 12de eeuw.
Wie de tomben wil bezoeken of op het dak wil moet wel een kaartje kopen, en dat is een goed idee. Het dak is te bereiken via een wenteltrap. Wie op het dak staat heeft een schtterend panoramisch uitzicht over Palermo.

I Quattro Canti

Palermo bezoeken
I Quattro Canti

“Vier Hoeken” en dat is letterlijk wat je te zien krijgt. Een prachtig plein met “Vier hoeken” met elk hun prachtige barokfacade. Aangelegd begin de 17de eeuw door de Spaanse onderkoning Vigliena die opdracht gaf om op de vier hoeken van het plein een palazzo te bouwen.
Elke palazzo is versierd op het gelijkvloers met één van de vier jaargetijden en daarboven de vier Spaanse koningen die Sicilië kende (Karel V, Filip I, Filip II en Filip IV) en daarboven elke keer de beschermheiligen van de vier stadswijken grenzend aan het plein.

Fontana Pretoria

Palermo bezoeken


Deze fontein op Piazza Pretoria is om de hoek bij Quattro Canti. Sinds 1573 vinden we hier deze majestueuze fontein, versierd met figuren uit de Griekse mythologie. Bijzonder aan dit bouwwerk is dat deze oorspronkelijk in Firenze te vinden was, gebouwd  in 1554 en uiteindelijk overgedragen aan Palermo en in stukken overgebracht in 1574.

Back to top button