AbruzzoPescaraUitgelicht

Pescara bezoeken: Ontdek een verborgen juweeltje van de Abruzzen

Pescara is de prachtige hoofdstad van de regio Abruzzen. Gelegen aan de Adriatische Zee is Pescara en omgeving een populaire vakantiebestemming. Sinds ook Ryanair op Pescara vliegt is de schoonheid van de stad door vele Vlamingen en Nederlanders ontdekt. De stad en regio is ook een populaire bestemming voor fijnproevers.

Geschiedenis van Pescara

Pescara bezoeken: Ontdek een verborgen juweeltje van de Abruzzen

De stad Pescara werd zwaar vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog en moest bijna helemaal heropgebouwd worden. De stad werd gesticht in de eerste eeuw voor Christus als de Romeinse stad Aternum. In 1927 is Castellamara Adriatico bij Pescara gevoegd. Bijzonder aan Pescara is het feit dat er geen historisch centrum te vinden is. De zware bombardementen van 1943 vernielden het centrum compleet.

Bezienswaardigheden in Pescara

Pescara bezoeken: Ontdek een verborgen juweeltje van de Abruzzen

De Ponte del Mare is één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Pescara. In 2009 gebouwd en snel uitgegroeid tot één van de populairste plekken in de stad. De brug brengt voetgangers en fietsers over de monding van de Pescara rivier en is maar liefst 466 meter lang. Deze brug maakt deel uit van de Ciclovia Adriatica een fietsroute die loopt van Emilia-Romagna tot Puglia. Het is de langste fietsroute van Italië.

Vanop de brug kan je ook de Porto Turistico bewonderen, de grootste toeristische zeehaven van de regio. En volgens velen de mooiste van de hele Adriatische kust.

Pescara bezoeken: Ontdek een verborgen juweeltje van de Abruzzen

De Trabocchi zijn een andere bezienswaardigheid van Pescara. Dit zijn traditionele houten paalconstructies die werden gebruikt voor de visserij.

Pescara bezoeken: Ontdek een verborgen juweeltje van de Abruzzen

De kust van de Abruzzen telt heel veel van deze platforms . Pescara heeft er maar liefst acht, gelegen aan de noordpier van de zeehaven.

Gastronomie in Pescara 

Door haar ligging aan de zee zijn er heel wat visgerechten te vinden die hun oorsprong in deze regio hebben. Eén van de beroemdste visgerechten is de Brodetto di Pesce, een visstoofpot met verschillende soorten vis, schaaldieren en tomaten. Vaak geserveerd met een sneetje geroosterd brood.

Pescara bezoeken: Ontdek een verborgen juweeltje van de Abruzzen

Maar ook vleesgerechten vinden hun oorsprong in deze regio. Eén van de bekendste vleesgerechten is de verandatta, een geroosterd varkensvleesgerecht gevuld met kruiden en specerijen. Het wordt vaak geserveerd als broodje met wat knapperig brood en rucola. Een ander populair vleesgerecht is de cazzariello, een soort hartige taart gemaakt met ricotta, eieren en salami.

Natuurlijk moeten we ook de lekkere wijnen vermelden. Pescara staat bekend om zijn lokale wijnen, met name de Montepulciano d’Abruzzo, een volle rode wijn gemaakt van de Montepulciano-druif. De regio staat ook bekend om zijn witte wijnen, zoals Trebbiano d’Abruzzo en Pecorino. Een ander beroemd drankje uit Pescara is de centerbe, een traditionele likeur gemaakt van een verscheidenheid aan kruiden, waaronder anijs, venkel en jeneverbes.

Activiteiten in Pescara

De haven van Pescara en de omgeving hiervan is een fantastische plaats om te wandelen. Je hebt er prachtige vergezichten en de talloze bars en restaurants zijn fantastische plekken om rustig te genieten van de omgeving. Het centrum telt voor de liefhebbers ook veel winkels om te shoppen.

De vele strandbars worden ’s avonds omgetoverd tot disco’s waar tot in de vroege uurtjes gefeest kan worden. Liefhebbers van jazzmuziek komen aan hun trekken bij het Pescara Jazz Festival.

Pescara bezoeken: Ontdek een verborgen juweeltje van de Abruzzen

Ieder jaar heeft dit festival een rijkgevulde affiche met opkomend talent en absolute wereldtoppers.

Back to top button