LazioUitgelicht

Sperlonga: Eén van de mooiste dorpjes in Italië..

De regio Lazio is natuurlijk méér dan Rome alleen.. Misschien moet je wel es tijd vrij maken om Sperlonga te ontdekken ? Dit dorp tussen Rome en Napoli  is volgens de Italianen één van de mooiste in het land..

Sperlonga telt talrijke “palazzi”, een archeologisch museum, tuinen met een absolute bloemenpracht en schitterende stranden…Genieten op het strand en de Tyrreense kust betekent verbljven op een plaats waar de “Bandiera Blu” wappert, het teken voor een propere, onvervuilde kust..

Sperlonga

Sperlonga is één van de populairste badplaatsen voor inwoners van Rome die nood hebben aan een plekje op het strand. Omdat Sperlonga vooral héél populair is bij de Romeinen kan het er zéér druk zijn tijdens de maand augustus maar de andere maanden zijn voor de locals en toeristen ..

Typisch in het dorpje is het veelvoud aan kleine steegjes met witte huisjes. Een schitterend doolhof zeg maar…

Eén van de meest markante gebouwen is ongetwijfeld de “Torre Truglia”, de toren die in 1532 gebouwd zou zijn op de overblijfselen van een verwoeste vuurtoren en ooit verwoest door de piraat Barbarossa en daarna opnieuw gebouwd door de inwoners van Sperlonga.

Sperlonga

Aan de Cappella San Rocco zie je een standbeeld voor Padre Pio waar je dagelijks tientallen mensen ziet halt houden om kort of lang te bidden..

Sperlonga

De kust is een aaneenschakeling van lido’s of “beach tents” waar je tegen betaling kan zonnen met bijgaande parking. Soms (zoals aan vele Italiaanse stranden) hoor je regelmatig commercials afspelen uit een boot vlak voor de kust…

Back to top button