Milaan

De mooiste pleinen van Milaan op een rijtje

Milaan telt veel prachtige pleinen. Doorheen de geschiedenis ontwikkelden zich in de stad diverse “Piazza” met elk hun bezienswaardigheden. We zetten de mooiste pleinen van Milaan op een rijtje.

De magische Piazza del Duomo in Duomo

Mooiste pleinen van Milaan
Duomo Milaan

Ongetwijfeld het bekendste plein van Milaan. De Piazza del Duomo is met de iconische kathedraal van Milaan uiteraard een topper. Deze toeristenmagneet is omringd door prachtige historische gebouwen en tientallen bars, restaurants, boekenwinkels, boetiekjes. De modewinkels van Galleria Vittoria Emanuele II aan het plein zijn wereldberoemd. Het Museo del Novecento is ook een topper om te bezoeken met haar aanbod aan moderne kunst en er is altijd wel een leuke kunsttentoonstelling te zien.

Eén van de mooiste pleinen van Milaan ? Piazza Mercanti

Mooiste pleinen van Milaan
Piazza Mercanti

Tussen de Piazza Duomo en Piazza Corduso kan je de Piazza dei Mercanti terug vinden. Hier heerst stilte alhoewel je vlakbij de Duomo bent. In het midden kan je een waterput terug vinden en hier lag eeuwenlang het centrum van Milaan. Hier vertrokken de wegen naar andere belangrijke steden uit de Middeleeuwen zoals Bergamo en Como.

Piazza Affari

Mooiste pleinen van Milaan
De befaamde middelvinger van MIlaan

Piazza Affari is een modern plein gelegen in het financiële district van Milaan. Hier kan je het Palazzo Mezzanotte terug vinden, waar de Italiaanse beurs te vinden is. Dit plein is omringd door moderne gebouwen met kantoren en is een hotspot voor zakenmensen in Milaan. Hier kan je ook de “middelvinger” L.O.V.E. terug vinden. Het stelt een hand voor waarvan alle vingers zijn afgesneden behalve de middelvinger. L.O.V.E staat voor Liberta (vrijheid) Odio (haat) Vendetta (Wraak) Eternità (Eeuwigheid). Het beeld wordt gezien als een provocatie tegen het wilde kapitalisme. Eén van de mooiste pleinen van Milaan met een duidelijke hedendaagse boodschap.

Piazza San Fedele en het standbeeld van Manzoni

Mooiste pleinen van Milaan
Piazza San Fedele

Klein maar fijn..Piazza San Fedele is eerder een klein pleintje dichtbij Palazzo Marino, Piazza della Scala en de Galleria Vittorio Emanuele II. Aan het plein kan je de San Fedele kerk vinden uit de 16de eeuw. Daarnaast is er een standbeeld voor Alessandro Manzoni. Deze Italiaanse schrijver werd in 1785 vlakbij geboren aan de Piazza Belgioiso.

Piazza Santo Stefano en de kapel vol botten en schedels

Mooiste pleinen van Milaan
San Bernardino alle Ossa

Piazza Santo Stefano is vooral gekend omwille van de San Bernardino alle Ossa kerk. In de kapel bij deze kerk kan je duizenden botten en schedels zien van lang overleden Milanezen. In de 13de eeuw was er een plaatsgebrek om overledenen te begraven en dus ging men hier de menselijke resten opslaan. De kerk werd daarna aan de kapel aangebouwd.

Piazza Sant’Eustorgio

Mooiste pleinen van Milaan
Piazza Sant’Eustorgio

Zet je neer op een terrasje en geniet. Piazza Sant’Eustorgio is een klein plein gelegen in het historische centrum van Milaan. Het plein herbergt de Sant’Eustorgio-kerk, die werd gebouwd in de 4e eeuw.

Piazza Enrico Berlinguer

Piazza Enrico Berlinguer komt niet vaak voor in lijstjes van mooiste pleinen van Milaan. Wij vonden het wel bijzonder. Het is een modern plein gelegen in de wijk Porta Nuova van Milaan. Het plein is genoemd naar één van de belangrijkste politici uit het naoorlogse Italië.

Back to top button