Evenementen & Geschiedenis & CultuurGeschiedenisLombardijeMilaan

Duomo kathedraal in Milaan

De Duomo kathedraal in Milaan, ook wel bekend als de kathedraal van Milaan of de kathedraal van Santa Maria Nascente,  in het centrum van de metropool is één van de grootste kerken ter wereld met een lengte van 157 meter en een breedte van maar liefst 109 meter. Hoogte ? Maar liefst 45 meter..

kathedraal milaan

Het zijn maar cijfers maar toch heel indrukwekkend voor een gebouw waar de eerste bouwstenen van gelegd werden in 1386. Zes eeuwen lang werd gebouwd aan de kathedraal. De laatste fases van de bouw liepen erg veel vertraging op vanwege vooral financiële problemen.

De Duomo in Milaan is een schitterend voorbeeld van gotische architectuur met haar spitsbogen, indrukwekkende gravures en hoge torenspitsen. Het witte marmer dat gebruikt werd komt uit de steengroeven van Candoglia uit de Italiaanse Alpen. Het vervoer van marmer vanuit de Alpen naar Milaan was in die tijd een huzarenstukje.

Wist je dat de gevel meer dan 3.000 beelden telt ?

Bezoekers kunnen ook naar het dak klimmen voor een onvergetelijk uitzicht over Milaan. Uiteraard kan je tegelijkertijd de torenspitsen en standbeelden hoogt op de kathedraal van dichtbij bewonderen.

kathedraal milaan

De Duomo-kathedraal speelt al eeuwenlang een belangrijke rol in de geschiedenis en cultuur van Milaan. Het heeft gediend als locatie voor kroningen en andere belangrijke ceremonies. Bovendien ook een symbool van de trots en identiteit van de stad.

Eén van de belangrijkste historische momenten van de kathedraal was toen het werd gekozen als locatie voor de kroning van de heilige Romeinse keizer Karel V in 1530. Deze gebeurtenis bracht Milaan en de Duomo op de voorgrond van de Europese politiek. Daarnaat hielp het de status van de kathedraal als centrum  van macht en prestige te verstevigen.

Daarnaast speelde de kathedraal ook een rol in het Italiaanse Risorgimento, de éénwording van Italië in de 19e eeuw. Milaan was in die tijd een belangrijk centrum van nationalistisch sentiment. Zo werd de Duomo werd een symbool van Italiaanse eenheid en onafhankelijkheid.

De Duomo-kathedraal in Milaan is elke dag van het jaar open voor bezoekers. Met uitzondering van bepaalde feestdagen zoals Eerste Kerstdag en Paaszondag.

De openingstijden zijn als volgt:
Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 19:00 uur
Zaterdag: 9:00 uur tot 18:00 uur
Zon- en feestdagen: 13.30 uur tot 18.00 uur

Houd er rekening mee dat deze openingstijden kunnen veranderen. Met name tijdens vakanties en speciale evenementen, dus het is altijd een goed idee om de officiële website te bekijken.

De toegang tot de kathedraal is betalend. De algemene toegang (kathedraal en crypte) kost 4 euro, terrasticket (algemene ingang + toegang tot terras via lift of trap) kost 15 euro. De Duomo pass (all inclusive ingang, inclusief museum) kost 15 euro

Back to top button