LombardijeMilaanStedenUitgelicht

De Brera wijk in Milaan

Op een boogscheut van  Castello Sforzesco en Parco Sempione ligt de Brera wijk in Milaan. Grotendeels verkeersvrij en een aaneenschakeling van heerlijk mooie steegjes met boetiekjes, kunstateliers en uiteraard schitterende restaurants.

De Brera wijk was oorspronkelijk een vaste stek voor kunstenaars van allerlei slag en wordt vaak als “kunstwijk” omschreven. De Brera Academie voor Schone Kunsten en de Brera Art Gallery zorgden voor een toevloed van kunstenaars die er zich vestigden. De concentratie van kunstenaars is steeds kleiner geworden en helaas zien we hier steeds meer kantoorpanden opduiken. Gelukkig zijn er toch nog heel wat design shops, antiekwinkeltjes en kunstgallerijen te vinden.

Brera wijk in Milaan
Heel veel lekkers in Brera wijk Milaan

Maar…Eén van de trekpleisters is ongetwijfeld de Pinacoteca di Brera. Wie zin heeft in een streepje kunst kan in deze kunstgalerij (via Brera 28) helemaal aan zijn trekken komen. In maar liefst 36 ruimtes worden telkens een specifieke kunstvorm of stroming tentoongesteld. De Pinacoteca staat dan ook bekend als de plaats waar één van de belangrijkte kunstcollecties op Italiaanse bodem te vinden is.

Maar liefst 500 werken kan je er bewonderen. Natuurlijk is er veel aandacht voor grote Italiaanse schilders zoals Canaletto, Tintoretto en Bellini maar er zijn ook werken te vinden van Picasso, Rubens en Rembrandt.

De kunstgalerie is dinsdag tot en met zondag geopend van 8.30 tot 19.15 uur; op maandag gesloten.

De Pinacoteca kan je terug vinden in Palazzo Brera waar je ook het planetarium en de bijhorende bibliotheek kunt bezoeken. Dit alles middenin botanische tuinen.

Winkelen kan rond de via Solferino, Via Fiori Oscuri en Via Fiori Chiari. Je kan er zowel exclusieve boetiekjes vinden als leuke gadget winkeltjes.

Brera wijk in Milaan
Brera wijk in Milaan

Vintage shop Cavalli e Nastri (Via Brera, 2) is zonder twijfel één van onze favoriete winkeltjes in de wijk.

Wie graag een hapje gaat eten in Brera kan een ruime keuze aan restaurants en brasseries vinden rond de Via Brera, Corso Garibaldi en via Fiori Chiari.

Wie met het openbaar vervoer reist kan het best Brera bereiken vanaf metrostation Lanza of Cairoli. De wijk ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van de Duomo

Back to top button