LombardijeMilaanSteden

Parco Sempione in Milaan

Wie tijdens een citytrip aan Milaan graag wat groen en rust opzoekt kan in meerdere parken terecht. We belichten graag het Parco Sempione, achter Castello Sforzesco en zo’n 47 hectare groot.

Eén van de favoriete plekken in het centrum waar Milanezen en toeristen komen ontspannen. Op een bankje een boekje lezen, joggen, met de kinderen de speeltuin in of de hond los laten in de hondenweide..het kan er allemaal. Maar er is méér..

Eén van de opvallende trekpleisters in het Parco Sempione is de Torre Branca , ijzeren toren met zijn 110 meter hoogte een bekend uitkijkpunt over Milaan.

Parco Sempione in Milaan
Torre Branca

In 2002 werd de toren gerenoveerd in opdracht van Branca (likeurproducent), dit is de reden voor de huidge naam van de toren die vroeger achtereenvolgens Torre Littoria en Torre del Parco genoemd werd.
Op een heldere dag kan je vanuit de toren heel Milaan overschouwen en wel eens de Alpen en Apennijnen zien. Wie naar het uitkijkpunt in de toren wil (met lift) kan in de zomer alle dagen behalve maandag terecht. In de winter kan het op woensdag, zaterdag en zondag.

Aan de Via Gerolamo Gadio heb jehet Acquarium Civico. In 1906 gebouwd en één van de oudste aquaria in Europa. Open van dinsdag tot en met zondag (10u-17u30).

Parco Sempione in Milaan
Acquarium Civico

Een andere “must visit” is zeker de magnifieke Arco della Pace, een triomfboog gebouwd tussen 1807 en 1836. De triomfboog kwam er als herinnering aan de Europese vrede van 1815. Langs deze zelfde poort vielen de Fransen in 1859 Milaan binnen.

Parco Sempione in Milaan

Wist je dat het roemrijke Inter Milaan hier ooit in dit park zijn thuiswedstrijden speelde ? In 1807 opende het ‘Arena Civica’ stadion waar tot 30.000 fans konden genieten van Italiaans topvoetbal.

Parco Sempione in Milaan
Arena Giani Brera

Later trok Inter naar het San Siro stadion maar wereldtoppers bleven komen naar het stadion. Joe Cocker, Sting, Lou Reed en nog vele anderen kwamen hier optreden. Er is uiteraard ook nog plaats voor sport (atletiek, voetbal, rugby) en het stadion heet officieel nu “Arena Giani Brera” ( vroegere beroemde sportjournalist).

Back to top button