LombardijeMilaanStedenUitgelicht

De lekkerste koffiebars in Milaan

Er zijn weinig plaatsen in Italië die zoveel koffiehuizen er bij kregen als Milaan. De Noord-Italiaanse metropool had er wel natuurlijk maar kwaliteit was soms ver te zoeken. Dat is nu helemaal anders geworden. Kwaliteit en kwantiteit hebben zelfs hand in hand Milaan veroverd. De aandacht voor écht lekkere koffie is niet alleen elders in Europa maar zelfs ook in Italië nog toegenomen.

Koffiehuizen met soms een algemeen portfolio, anderen richten zich op een specifiek doelpubliek, de ene heel kleinschalig, de andere gesteund door een investeringsgroep…Maar kwaliteit primeert méér en méér, gelukkig.Dankzij het Milano Caffé Festival kan Milaan zich nu gerust de koffiehoofdstad van Italië noemen.

We geven jullie graag hieronder een inkijk in onze Top 5 inzake lekkere adresjes met de beste koffie in modestad Milaan.

Caffé Pascucci

Een bekende naam in Italië als het gaat over koffie en koffiehuizen. De koffiebranderij uit Monte Cerignone heeft verschillende koffiebars in geheel Italië. Hun bar in Corso Europa is ongetwijfeld één van de mooiste bars die ze in hun bezit hebben. Iedere koffie hoe basic of speciaal ook wordt met evenveel zorg gemaakt. Het personeel heeft een intensieve opleiding achter de rug waardoor ze ieders wens kunnen omzetten in de gepaste koffie. Je kan er ook terecht voor een croissant of iets zoet als ontbijt.

Caffè Pascucci – Milan – Corso Europa, 22
Pascuccistore.com

Pascucci

Milano Roastery

Deze koffiebar en branderij is een smaakvol ingerichte zaak vlakbij de Porta Romana. Je kan er werkelijk alle soorten koffies en koffiesoorten uit alle windhoeken vinden. Unieke aroma’s vullen deze plaats waar zowel locals als toeristen langs komen. Wie niet genoeg krijgt van het aanbod kan ter platse ook koffiebonen kopen van Milano Roastery

Milano Roastery – Milan – piazzale Medaglie d’Oro, 3
Milano Roastery

Illy Caffè

Illy Caffé is natuurlijk over de gehele stad te vinden maar hun flagstore op Piazza Gae Aulenti en deze op Via Monte Napoleone zijn nog dat ietsje specialer dan de rest. De aandacht voor detail, presentatie en kwaliteit waar dit koffieparadijs uit Trieste garant voor staat is hier overal aanwezig. Een grote seledtie aan Arabica’s worden door de barista’s zeer professioneel in gepaste vorm aan de klanten aangeboden. Daarnaast zijn er uiteraard nog talloze koffievarianten, koffiecocktails, ijskoffie’s enz die een bezoek aan deze zaken tot een waar genot voor de smaakpapillen maakt.

illy Caffè – Milano – Piazza Gae Aulenti, 10
Illy Caffé

Illy espresso

Cofficina

Een geheel ander concept want heel klein zaakje is Cofficina. We probeerden er de cappuccino met “The Trial signature blend” en deze was echt wel hemels lekker.
Cofficina is één en al gezelligheid en je kan er alles vragen .. ze hebben het zo voor je klaar en dit op een onberispelijke manier volgens de regels die iedere barista zou moeten beheersen

Cofficina – Milano –  Corso Ticinesi 58
Cofficina

Cofficina

Orsonero

Orsonero hoort thuis in het rijtje van kleinschalig, kwalitatief en cosy-style. De perfecte koffie in een stressloze omgeving in de zakenstad die Milaan toch is. Er zijn steeds nieuwigheden te verkrijgen omdat er steeds gezocht wordt naar nieuwe methodes om het beste uit de koffiebonen te persen.

Orsonero – Milano – Via Giuseppe Broggi, 15
Orsonero

Back to top button