GastronomieLombardijeMilaanRegio's en StedenStedenUitgelicht

Goeie restaurants in de Brera wijk van Milaan

Brera, ook wel de artiestenwijk van Milaan genoemd,  is niet alleen de buurt waar bijna alle luxemerken en designers een winkel hebben, maar ook een wirwar van kleine straatjes met fijne restaurantjes waar heerlijke Italiaanse gerechten opgediend worden. We vroegen aan enkele locals welke goeie restaurants in de Brera wijk  zijn in deze pittoreske buurt en dit waren de 3 populairste ..

Il Salumaio Di Montenapoleone

goeie restaurants in de Brera wijk

Dit restaurant is al sinds eind de jaren ’50 van de vorige eeuw populair bij de Milanezen die houden van eenvoudige maar subliem afgewerkte gerechten.  Deze plaats is meer dan een restaurant want het veroverde een aparte plek in het hart van vele locals die in dit modedistrict thuis zijn. Je kan hier ook terecht in de Cafe Bistrot..De familie Travaini biedt voor ieders smaak de heerlijkste gerechten.

www.ilsalumaiodimontenapoleone.it

Momus Ristorante

goeie restaurants in de Brera wijk

De pizza liefhebber kan terecht bij Momus Ristorante in de Via Arco maar vergis je niet…Ook hun pastagerechten en lasagna’s zijn overheerlijk.
Specialiteit van het huis is de “Pizza Margherita”, eerlijk we wisten ook niet dat zo’n eenvoudige pizza zo anders kon smaken…

momus.it


L’Osteria di Brera

goeie restaurants in de Brera wijk

Hier kan je terecht voor oa. pastagerechten met verse zeevruchten die aangekocht worden op de Milanese vroegmarkt. Al twee decennia lang tovert Enrico Forti hier de heerlijkste gerechten uit zijn culinaire hoed. Traditionele gerechten worden met enkele verfrissende en verrassende ingrediënten een nieuwe ervaring.. Zeker eens de tagliatelle met zeetruffel proberen..

www.osteriadibrera.it

Back to top button