Toscane

Suvereto in Toscane : Eén van de mooiste dorpjes in de regio

Suvereto in Toscane in de streek van Livorno, is een verborgen parel omringd door de Etruskische kust en de Toscaanse heuvels. Het idyllische dorp in de vallei van de Cornia met haar kleine straatjes  is zoals bij vele Toscaanse plaatsen beschermd door een middeleeuwse omwalling en telt verschillende prachtige kerken en historische gebouwen.

Eén van de trekpleisters is zeker de Rocca Aldobrandesca, een schitterend uitkijkpunt op een heuveltop net buiten de stadsmuren. Je kunt er kijken naar de Toscaanse heuvels bedekt met kurkeiken, olijfbomen en wijngaarden.

Suvereto
Suvereto

De regio is ook bekend om zijn uitstekende wijnen waaronder de DOC Val di Cornia Suvereto. De naam is te danken aan het woord sughero (kurk) omwille van haar kurkproductie in de oudheid.

Suvereto

Eén van de bekendste evenementen in de stad  is zonder twijfel de “Palio delle botti”. Sedert 1700 in mei en augustus georganiseerd tussen de verschillende wijken van Suvereto. 2 deelnemers van elke wijk duwen een leeg wijnvat van 500 liter voort doorheen het historische centrum. De winnende wijk neemt dan deel aan het Italiaans kampioenschap. De Palio betekent een hele dag optochten, muziek en feest in het dorp.

Ook de “Serate Medievali” zijn meer dan de moeite waard. Iedere 3de weekend van Juli wordt Suvereto één groot feestdorp in een middeleeuws decor. Toortsen, figuranten in middeleeuwse klederdracht beelden oude ambachten uit en je kan proeven van gerechten uit lang vervlogen tijden.  Een schitterende ervaring voor groot en klein

Back to top button