Basilicata

Matera, stad van de “sassi” in Basilicata

Matera in de regio Basilicata staat bekend om zijn oude grotwoningen, “sassi” genoemd, die werden bewoond vanaf het paleolithicum tot in de jaren 1950. Ze worden beschouwd als enkele van de vroegste voorbeelden van menselijke bewoning in Italië. De sassi bestaan uit een complex netwerk van onderling verbonden grotten, waarvan sommige zijn omgebouwd tot kerken, huizen en andere structuren. Ze staan bekend om hun unieke architectuur en historische betekenis, en tonen het vernuft en de vindingrijkheid van de mensen die er duizenden jaren hebben gewoond.

Matera in BasilicataTegenwoordig zijn veel van de sassi gerestaureerd en omgebouwd tot toeristische accommodaties, zodat bezoekers de unieke levensstijl van de grotbewoners van Matera kunnen ervaren.

Matera in BasilicataDe sassi van Matera staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn een populaire toeristische bestemming, die bezoekers aantrekt met hun unieke architectuur en rijke geschiedenis.

De stad, die bestaat uit 2 delen, Sassi Caveoso en Sassi Barisano, herbergt ook verschillende kerken, waaronder de 9e-eeuwse basiliek van San Giovanni Battista en de 13e-eeuwse kathedraal van Matera. Matera was Culturele Hoofdstad van Europa in 2019, waardoor haar populariteit als cultureel en artistiek centrum een impuls kreeg

Matera in Basilicata

Matera in Basilicata is vaak decorum voor kaskrakers in de bioscoop. The Passion of the Christ met Mel Gibson en de James Bond film Quantum Soloace uit 2008 zijn enkele voorbeelden.

Back to top button