Le Marche

Grottammare, parel van de Adriatische Zee

Grottammare is een aanrader voor wie Le Marche doorkruist. Het stadje in de provincie Ascoli Piceno wordt dan ook één van de parels van de Adriatische Zee genoemd.

De geschiedenis van Grottammare gaat terug tot de Romeinse tijd, toen het bekend stond als “Castrum Grottammaris”. Tijdens de middeleeuwen werd de stad een belangrijk centrum van handel en handwerk, en in de 15e eeuw werd het een onderdeel van de Kerkelijke Staat.

In de daaropvolgende eeuwen ontwikkelde Grottammare zich tot een belangrijk commercieel en maritiem centrum.

Grottammare Adriatische Zee
Grottamare Adriatische Zee

Kleine nauwe straatjes, supergezellige pleintjes, schitterende kerken en gebouwen die geschiedenis uitstralen, je kan het hier allemaal vinden in Grottammare aan de Adriatische Zee. Oh, ja en nog een prachtig wit strand er bij…Overtuigd ?

Grottammare Adriatische Zee

De Piazza Peretti is één van de trekpleisters in de stad met twee bezienswaardigheden, de Chiesa di San Giovanni Battista en het Teatro dell’Arancio.

Grottammare Adriatische Zee

Net boven de badplaats kan je Grottammare Alta vinden, gebouwd op een heuvel en van hieruit kan je genieten van een schitterend uitzicht op de Adriatische Zee.

Grottammare ligt dicht bij verschillende andere mooie steden ligt. Hier zijn enkele van de leukste steden in de buurt van Grottammare:

  1. Ascoli Piceno – op ongeveer 20 km afstand van Grottammare, is dit middeleeuwse stadje beroemd om zijn mooie pleinen, historische gebouwen en heerlijke eten.
  2. San Benedetto del Tronto – gelegen op slechts 5 km afstand van Grottammare, is deze stad een populaire badplaats met mooie stranden, een bruisende boulevard en veel restaurants en winkels.
  3. Fermo – op ongeveer 30 km afstand van Grottammare, is dit een prachtige stad op een heuvel met een rijk historisch erfgoed en veel charmante straatjes om te verkennen.
  4. Ascoli Satriano – gelegen op ongeveer 75 km afstand van Grottammare, is dit een andere prachtige middeleeuwse stad die bekend staat om zijn indrukwekkende kasteel en mooie oude centrum.
  5. Urbino – hoewel het iets verder weg ligt, op ongeveer 100 km afstand van Grottammare, is Urbino zeker een bezoek waard. Deze stad staat bekend om zijn prachtige Renaissance-architectuur en kunstcollecties, en is een UNESCO-werelderfgoedlocatie.
Back to top button