SicilieZuid-Italië & De Eilanden

Bezoek Stromboli, vuurtoren van de Middellandse Zee

Bezoek Stromboli één van de Eolische eilanden (12 km2) voor de noordelijke kust van Sicilië en bekend omwille van de vulkaan die als enigste in Europa permanent actief is. Geen gevaarlijke toestanden maar wel impressionant om dit natuurgeweld te aanschouwen. Op het eiland wonen tussen de 400 en 700 mensen.

De vulkaan telt meerdere actieve kraters en een explosie om het half uur is bijna een garantie. Al 2500 jaar lang stroomt lava uit één van de kraters ! Het eiland wordt dan ook gekenmerkt door zwarte lavastranden.

De grootste uitbarsting van Mount Stromboli van de laatste honderd jaar vond plaats in het jaar 1930, en resulteerde in de dood van enkele mensen en de verwoesting van enkele huizen als gevolg van vulkanische bommen. De laatste grote uitbarsting was in 2022, spectaculair,maar gelukkig zonder slachtoffers.

Genieten van het spektakel van de vulkaan kan met een boottochtje. Uiteraard heb je de meest schitterende “show” bij valavond of in het donker. De bootjes om naar de Stromboli vulkaan te gaan kijken kan je terug vinden in het haventje van Scari. Prijzen tussen 20 a 30 euro per persoon.

Bezoek Stromboli

Wandelen naar de top van de berg, een tochtje van vier uur, kan ook voor de sportievelingen.

Bezoek Stromboli

De Stromboli wordt ook de “vuurtoren van de Middellandse Zee” genoemd. De vulkaan en het eiland zijn erkend als Werelderfgoed .

Bezoek Stromboli en wie vanaf een terras de vulkaan ’s avonds wil zien spuwen kan terecht bij L’Osservatorio, niet goedkoop maar de locatie maakt alles goed.

Back to top button