Sicilie

De Siciliaanse havenstad Gelso

De Siciliaanse havenstad Gelso is een klein plaatsje bestaande uit enkele vissershuisjes en vakantiewoningen, gelegen op de prachtige Eolische eilanden. Vanaf dit idyllische eiland aan de zuidkant van Vulcano kun je genieten van een prachtig uitzicht op de kust van Milazzo.

De Eolische eilanden vormen een archipel ten noordoosten van Italië en bestaan uit vulkanische eilanden die door verschillende uitbarstingen zijn gevormd. Eén van de actieve vulkanen in de regio is de beroemde Stromboli. De archipel bestaat in totaal uit zeven eilandjes, waarbij Vulcano, Fillicudi, Salina, Lipari en Stromboli tot de grootste behoren. Vulcano is heel erg geliefd bij toeristen die komen wandelen om de adembenemende natuur verkennen. Uiteraard is een wandeling rondom de krater een prachtige ervaring. Hoewel de vulkaan van Vulcano de laatste jaren niet is uitgebarsten, is de indrukwekkende krater nog steeds goed zichtbaar.

Gelso bevindt zich aan de zuidkant van het eiland, en op mooie heldere dagen kun je zelfs Milazzo aan de horizon zien liggen. De bekende vuurtoren bij Gelso fungeert als een oriëntatiepunt voor passerende schepen, en in het kleine kerkje bidden inwoners voor een behouden vaart van hun dorpsgenoten.

siciliaanse havenstad Gelso

Op het hele eiland Vulcano is nog steeds vulkanische activiteit merkbaar, wat het een populaire bestemming maakt voor wellness. Nabij de haven kan je naar een grote warmwaterbron, waar de geur van zwavel je tegemoet komt. Ondanks de onaangename geur staat het zwavelbad bekend om zijn heilzame werking op de gezondheid. Je kunt hier zowel baden als de dampen inademen die uit een van de gaten opstijgen waar zwaveldamp vrijkomt.

Back to top button