Le MarcheMidden-Italië

Bedevaartsoord Loreto bezoeken in Le Marche

Eén van die schitterende authentieke plaatsen in Midden-Italië is het prachtige Loreto. Dit leuke stadje in Le Marche staat niet alleen bekend om zijn pittoreske charme, maar ook als een belangrijk katholiek bedevaartsoord. Bedevaartsoord Loreto bezoeken in Le Marche is altijd een prima idee !

bedevaartsoord Loreto bezoeken

Loreto telt ongeveer 12.000 inwoners en heef een prachtige basiliek en andere historische elementen die al van veraf een schilderachtige indruk geven.

bedevaartsoord Loreto bezoeken

De oude stadskern van Loreto, binnen de eeuwenoude muren, nodigt uit om te verdwalen in prachtige oude straatjes. De basiliek is er gekomen omdat dé bezienswaardigheid van Loreto letterlijk een “heilig huisje” is. Hier is namelijk het huis te zien waar Maria geboren zou zijn en ook enkele jaren in leefde. Het originele huis werd vanuit Nazareth naar Loreto gebracht en heropgebouwd. Zo veranderde Loreto in een belangrjk bedevaartsoord.

bedevaartsoord Loreto bezoeken

Naast de basiliek zijn er in de oude historische stadskern nog veel prachtige gebouwen te zien die prachig gerestaureerd werden. Bedevaartsoord Loreto bezoeken in Le Marche is méér dan een plek voor gelovigen..

Back to top button