Le MarcheMidden-Italië

De 5 mooiste dorpen in Le Marche

De 5 mooiste dorpen in Le Marche oplijsten is niet zo makkelijk want het zijn er écht wel véél. We stellen er jullie 5 voor. Prachtige dorpen in Midden-Italië met een rijke geschiedenis..

Cingoli in de provincie Macerata

Een topper ! Dit prachtige dorp gebouwd op een heuvel in de provincie Macerata staat bekend als “het terras van Le Marche”. Een goed gekozen term want hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht. Bij zonsondergang heb je nog het bijkomende effect dat je andere steden al in de schaduw ziet liggen en Cingoli nog steeds in het zonlicht baadt.

Gradara in het Noorden van Le Marche

Gradara ligt op twintig kilometer van Rimini. Het kasteel van Gradara speelde zelfs een rol in Dante’s “La Divina Commedia”. Dit prachtige monument is één van de meest bezochte kastelen in Italië. Gradara is een vat vol kunst, geschiedenis en een adembenemend landschap.

San Ginesio in het hart van Le Marche

San Ginesio staat op één van de heuvels van Monti Sibilini en zo biedt het je een prahtig uitzicht op de omgeving. Je kan op heldere dagen zelfs de Monte Coreno zien. Naast de schitterende vergezichten dat het te bieden heeft, biedt San Ginesio ook een leuk authentiek en gezellig stadscentrum.

Sarnano op de Sibillini bergen

Ondanks de zware aardbeving van 2016 blijft dit kleine middeleeuwse dorp een topper om te bezoeken. Sommige plaatsen in het stadscentrum zijn nog gesloten maar je kan in andere delen heerlijk verdwalen in steegjes. Je kan op heldere dagen van hieruit zelfs de skipistes zien of de Adriatische kust bewonderen. Probeer ook eens de “ciauscolo“, een smeerbare worst die typisch is voor dit deel van Le Marche.

Montelupone op een paar kilometer van de zee

Een juweeltje in deze stad is het belangrijkste pleintje met het Palazzo del Podesta uit de 12de eeuw. Hier wordt ook het oudste embleem van de stad bewaard. Culinair genieten hier of in de omgeving kan je met de héél lekkere honing van Colli Monteluponesi of de traditionele desserts.

    Back to top button