AgriturismoAgriturismo in Le MarcheB&B Le MarcheBed & BreakfastLe MarcheLogeren bij Nederlanders in ItaliëLogeren in ItaliëPesaroRegio's en StedenUitgelicht

Country House Montesoffio in Le Marche

Country House Montesoffio in Le Marche is een groene oase van rust op een kleine heuvel in de provincie Pesaro-Urbino. Anja en Emilie bouwden een prachtige accommodatie uit die de vaste vakantiestek is voor gezinnen die elk jaar opnieuw genieten van wat deze plaats en regio te bieden heeft..


Kun je ons iets vertellen over de start van Montesoffio?

In tegenstelling tot veel Belgen en Nederlanders kennen wij de regio Le Marche al heel lang, door de Italiaanse zwager van Emile die hier al vanaf de jaren tachtig woont. Het authentieke heuvelachtige landschap van deze regio maakt veel indruk op ons en is bovendien een stuk minder druk dan bijvoorbeeld Toscane. Na een weloverwogen zoektocht, waarbij wij ons ook nog hebben georiënteerd op andere landen, hebben we eind 2002 ons landgoed ‘Montesoffio’ in Le Marche gekocht.
Country House Montesoffio in Le Marche
In plaats van allebei een 9 tot 5 baan, wilden we graag samen onze gedeelde passie realiseren en dat is het anderen naar de zin maken en ze de kans geven zich te ontspannen.
We wilden hiervoor een gemoedelijke en rustgevende setting creëren, in de vorm van een herberg of boerderij. Van alle plekken die wij hebben gezien was Montesoffio in Le Marche de enige plek die aan al onze voorwaarden voldeed.

Het ligt centraal, super rustig en toch niet afgelegen. De stranden aan de Adriatische zee èn de toppen van de Apennijnen zijn beide maar 25 kilometer van ons vandaan en voor onze dagelijkse boodschappen kunnen we kiezen uit meerdere gezellige stadjes om de hoek. De uiteindelijke doorslag gaven de fantastische panoramische uitzichten over het omliggende glooiende landschap met oude dorpjes op heuveltopen.

Nadat we de juridische zaken, financiering en vergunningverlening hadden geregeld, duurde de verbouwing van het huis nog eens 2,5 jaar. In de zomer van 2006 stonden we klaar om onze eerste gasten met een grote glimlach te ontvangen.

Country House Montesoffio in Le MarcheHoeveel appartementen bieden jullie aan ?

We hebben acht appartementen met 2 of 3 kamers. Door de lengte van het gebouw en de ruimte rondom hebben alle appartementen een eigen toegang op de begane grond. Al onze gasten kunnen vanuit hun woonkamer/keuken zo de tuin inlopen en genieten van een weids uitzicht. Zelfs vanuit een aantal slaapkamers loop je zo de tuin in. Daarnaast hebben we op de eerste verdieping 4 ruime B&B kamers met eigen opgang en privé badkamer.

Country House Montesoffio in Le Marche


Waar zijn jullie precies gelegen in Le Marche?

Het Middeleeuwse dorpje Barchi in de gemeente Terre Roveresche ligt 1270 km vanaf Brussel en 25 kilometer van de Adriatische kust met Fano als mondaine Middeleeuwse kustplaats. Het  dichtstbijzijnde vliegveld is 60 kilometer naar het zuiden bij Ancona. Country house Montesoffio is ‘precies’ tussen de bergen en de zee gelegen en wordt omringd door Middeleeuwse dorpjes, wijngaarden en graan- en zonnebloemvelden.

Is er ook mogelijkhed tot eten ’s avonds?

We vinden het heerlijk om hele dagen in de keuken te staan om voor onze gasten uitgebreide diners op tafel te zetten. We laten ons inspireren door de Italiaanse keuken en maken de pasta vaak zelf.
Populair zijn onze pizza-avonden rond de hout gestookte pizzaoven, of we organiseren een uitgebreide BBQ.  

Het is een feest om met z’n allen buiten onder een kraakheldere sterrenhemel aan de lange tafel te eten.

Voor onze gasten hebben we biologische jam, olijfolie, fruit en Moscato wijn van ons landgoed en daarnaast ook honing en verschillende biologische wijnen afkomstig van een lokale ‘cantina’. Iedere ochtend hebben we voor onze gasten zelfgebakken volkorenbrood klaar liggen.

Country House Montesoffio in Le Marche
Kunnen gasten zich ook verdiepen in de wijncultuur van de streek?

Vanuit het centraal gelegen Montesoffio kunnen onze gasten heel eenvoudig verschillende DOC-wijngebieden gaan ontdekken en dat raden wij ook al onze gasten aan. In Le Marche liggen prachtige gastvrije wijngaarden en worden  mooie en zeer betaalbare wijnen gemaakt.

Zelf hebben we een wijngaard met Moscato druiven. De gasten die in september komen, kunnen meehelpen met de pluk en getuige zijn van het persen van de druiven.

Natuurlijk organiseren we ook wijnproeverijen bij goede wijnhuizen in de buurt en iedereen kan zich bij ons aanmelden om deel te nemen aan een geheel verzorgd wijnproef-arrangement in het laatste weekend van mei. Tijdens deze ‘Cantine aperte’ openen grote wijnhuizen en kleine familiebedrijfjes hun cantina’s.

Country House Montesoffio in Le Marche

Jullie aanbod voor muzikanten is uniek.

Musicerende gasten geven een extra fijne sfeer. We hebben een grote gemeenschappelijk ruimte waar tot circa 30 mensen met elkaar muziek kunnen maken. Er staat al een piano en we hebben een accordeon en gitaar die bespeeld kunnen worden.

In de afgelopen jaren hebben een zangkoor, een heel strijkorkest en ensembles te gast gehad. Eerst in vakantiestemming veel repeteren en aan het einde van de week geven ze met onze hulp een paar optredens in de omgeving.

Wij kijken uit naar de volgende groep muzikanten op Montesoffio. Interesse?


Welke andere activiteiten organiseren jullie en staan er in de nabije toekomst in de planning?

We vinden het leuk om allerlei cursussen en workshops te faciliteren. Iedereen met een idee en het netwerk om een cursus te organiseren, is welkom bij ons.

Dat kan van alles zijn, zoals: yoga-, kook-, schilder- of bridgecursussen. Wij helpen de begeleider(s) met het organiseren van de week en zorgen ervoor dat de gasten die week in de watten worden gelegd en zich kunnen ontwikkelen, verdiepen, focussen en vermaken.
De afgelopen 5 jaar hebben we met een schrijfster schrijfcursussen georganiseerd. We willen hier een nieuwe impuls aan geven en zijn op zoek naar een schrijver die de cursus wil begeleiden.

Ook zijn we in gesprek met een professioneel fotograaf voor een fotografiecursus en staat er een relatietraining op het programma.

Country House Montesoffio in Le Marche


Mountainbikers en wielerliefhebbers kunnen zich in jullie streek volledig uitleven?

Zeker! Vanuit het centraal tussen de bergen en de zee gelegen Montesoffio kan je alle kanten op. Wil je juist klimmen in de bergen of wil je het wat rustiger aan doen in het heuvellandschap bij ons in de buurt, voor iedere fietser is er wat wils. Langs de kust ligt zelfs een aangelegd vlak en vrij gelegen fietspad. Op Montesoffio hebben we een paar professionele crossover fietsen te huur en diverse fietskaarten om je trip te plannen. Bijna elk voorjaar komt de Giro d’Italia bij ons in de buurt langs.


Welke kleine dorpjes of steden zou je onze lezers zeker willen aanraden?

Binnen een straal van 10 kilometer liggen zo al een handvol Middeleeuwse authentieke pittoreske dorpjes waar je loom op een terrasje kunt hangen en van geweldige uitzichten kunt genieten.

Het op loop- en fietsafstand bovenop heuveltoppen gelegen Barchi, Orciano èn Mondávio bieden alle drie bloedmooie uitzichten op de heuvels van Le Marche tot aan de zee. Met een Spritz of een mooie wijn uit de streek en een paar gefrituurde gevulde olijven erbij, dan kan je wel spreken van ‘La Dolce Vita’. 

Richting de zee zijn de kustplaatsen Fano en Senigallia absoluut een bezoek waard. Levendige steden waar je overdag naar de markt of het strand kan gaan en aan het einde van de middag haal je een ijsje bij een van de geweldige gelaterias, pak je een terras en ga je eten bij een visrestaurant langs de boulevard.

Iets verder naar het zuiden liggen de plaatsen Loreto en Sirolo. Loreto is het Lourdes van Italië en elke Italiaan kent de ‘Basiliek van het Heilig Huis’. De legende zegt dat engelen het huis van Maria waarin Jezus opgroeide naar deze plek in Italië ‘vlogen’. Let op de stalletjes buiten de basiliek die rozenkransen én plastic machinegeweren verkopen…

Sirolo heeft mooie stranden onderaan de klifkust van de Monte Conero en als je een bootje huurt in de nabij gelegen haven van Numana kan je de schitterende rotskust onder Ancona vanaf het water bewonderen.

Country House Montesoffio in Le Marche
En in het binnenland ?

In het binnenland is er ook veel te zien, zoals het historische stadje Corinaldo. Je gaat echt terug in de tijd in dit fraai opgeknapte Middeleeuwse dorp. Erg kronkelige straatjes met nogal wat hoogteverschillen en trappen. Beroemd zijn de veertiende-eeuwse stadswallen en de ‘Pozzo della Polenta’.

In monumentaal Urbino is alleen al het 15de-eeuwse Bisschoppelijk Paleis het ritje waard. Je kunt hier beroemde werken zien van de schilder Rafaël die in Urbino is geboren. Samen met Florence is Urbino de bakermat van de Renaissance. 

In Cartoceto, bekend van de DOP olijfolie, kan je gaan lunchen in de olijfolieperserij osteria ‘Frantoio Del Trionfo’, waarvan de eigenaar lid is van de, ook in andere delen van Le Marche, heel actieve ‘Slow food’ beweging, dus je gaat hier voor kwaliteit.

Buiten de steden kan je diverse outlets bezoeken, zoals het Unionmoda Outletcenter, waar je vrijwel alle merken kan vinden. Je krijgt hier standaard vijftig procent korting op topmerken. Een waar koopjesparadijs in Sant’Ippolito, op een paar kilometer van Montesoffio. 


Contacteer Country House Montesoffio in Le Marche :

Anja Pronker & Emile Kuypers
Località Montesoffio 5
61038 Barchi, Terre Roveresche , Le Marche, Italy

info@montesoffio.com
www.montesoffio.com
Tel : +31 6 44 17 26 08 (NL)
Skype: montesoffio5


 

Back to top button