GastronomieItaliaanse ReceptenItalië bij onsJosephine's Cucina

Josephine’s Cucina : Parmezaan bakje met alio olio, garnalen en venkel

Josephine uit Den Haag laat uw smaakpapillen tintelen in “Josephine’s Cucina” waar ze de heerlijkste Italiaanse gerechtjes op ons los laat.
Haar passie voor Italië en haar veelgevraagde receptjes kan je hier terug vinden..
Je kan haar creatie’s ook volgen op Instagram : @josephinevvh


Parmezaan bakje met alio olio, garnalen en venkel

 

Pasta geserveerd in een bakje van parmezaanse kaas. Je gasten zullen je niet alleen complimenteren voor de uitstraling maar het smaakt ook heerlijk en het is in no time klaar.

Daarvoor rasp je voldoende parmezaan ( ik mengde het ook met wat pecorino want ja…i love cheeeeese) wat zwarte peper en peterselie. Verwarm een koekenpan en gooi wat van het kaasmengsel zonder bakvloeistof in de pan. Vuur direct laag…het gaat nu bubbelen. Blijf erbij want het mag niet aanbranden. Op het juiste moment stort je het kaasmengsel ( wat nu een bij elkaar gekleefd mengsel is geworden) over een omgekeerd kommetje en vorm je er met je handen een bakje van. Laat het zo hard worden.

Hak voldoende knoflook..maar dan ook echt voldoende? ….7 teentjes is een prima uitgangspunt en bak dit op laag vuur in ruim olijfolie. Dan de garnalen erbij welke ik had gekruid met chilipoeder. Een venkelknolletje klein snijden en bij de garnalen doen. Smoren tot alles zacht is op laag vuur.

Ondertussen kook je de pasta, voeg deze bij de garnalen, nog wat extra vergine toevoegen en verse peterselie. Een van de makkelijkste en snelste pastagerechten maar zo veel smaak??

Back to top button