GastronomieItaliaanse ReceptenItalië bij onsJosephine's Cucina

Fluweelzachte venkelsoep met garnalen, parmigiano en knoflook

Venkelsoep met garnalen

Venkelsoep met garnalen en meer uit de koker van Josephine uit Den Haag laat uw smaakpapillen tintelen in “Josephine’s Cucina” waar ze de heerlijkste Italiaanse gerechtjes op ons los laat.
Haar passie voor Italië en haar veelgevraagde receptjes kan je hier terug vinden..
Je kan haar creatie’s ook volgen op Instagram : @josephinevvh


Fluweelzachte venkelsoep met garnalen, parmigiano en een knoflook olie swirl

Hak 4 teentjes knoflook fijn. Bak deze op laag vuur in de olijfolie. Voeg 450 gr garnalen toe en bak deze op hoog vuur. Kruid ze met peper, zout en ( gerookt) paprikapoeder. Zet de garnalen opzij.

Snijd 1 ui ,1 a twee aardappelen ( ligt aan de grote) en twee venkelknollen in kleine stukjes. Houd het groen van de venkel apart. Bak de ui, aardappel en venkel zo’n 5 min. in wat olie. Voeg wat venkelzaadjes en peper toe. Hierna 600 ml water en twee visbouillonblokjes erbij en laat dit zo’n 15 minuutjes koken.

Als alles zacht is pureer je de soep. Haal de soep door een zeef en doe terug in de pan. Voeg 100 ml crème fraîche, 1 el fijngehakte dille en 1 el gehakt venkelgroen toe aan de soep.

Roer dit goed door. Nu de garnalen erbij. Breng op smaak met  parmigiano naar eigen inzicht en zwarte peper. Druppel op het laatst wat van de knoflookolie erdoor waar de garnalen in zijn gebakken.

Back to top button