TodiUmbrie

Wandelen en fietsen in en rond Todi, Umbrië

Todi in Umbrië is een perfecte bestemming voor wandel- en fietsliefhebbers die op zoek zijn naar avontuur en ontdekking. In dit artikel zullen we enkele van de beste wandel- en fietsroutes in en rond Todi verkennen en u inspireren om deze betoverende regio te verkennen.

Wandelroutes

Roccafiore Trail: Deze wandelroute van ongeveer 10 km begint bij de wijnmakerij Roccafiore en biedt adembenemende uitzichten op de omliggende heuvels. U loopt door wijngaarden en olijfbomen en passeert oude Etruskische graven en overblijfselen van middeleeuwse kastelen. Onderweg komt u ook langs het middeleeuwse stadje Collevalenza, waar u een heerlijke cappuccino kunt drinken op een van de charmante terrasjes.

Roccafiore wijnen

St. Francis Trail: Deze wandelroute volgt het pad dat St. Franciscus van Assisi aflegde tijdens zijn reis naar Todi. Het begint bij het klooster van San Fortunato in Assisi en gaat door de heuvels van Umbrië naar Todi. Deze route is ongeveer 30 km lang en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en valleien. Onderweg komt u langs verschillende middeleeuwse kerkjes en heiligdommen, evenals mooie plekken om te picknicken.

Circuito del Sambro: Deze wandelroute begint bij de abdij van San Benedetto en volgt het pad dat de monniken vroeger gebruikten om de omliggende dorpen te bezoeken. De route is ongeveer 14 km lang en biedt een prachtig uitzicht op de Tiber-vallei en de heuvels van Umbrië. Onderweg komt u langs pittoreske dorpjes zoals Quadro en Morruzze en passeert u oude boerderijen en kastelen.

Morruzze

Wandelen en fietsen in en rond Todi, Umbrië

Fietsroutes

Todi-Montecastello Vibio: Deze fietsroute begint in Todi en gaat door het prachtige landschap van Umbrië naar Montecastello Vibio. De route is ongeveer 20 km lang en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en valleien. Onderweg komt u langs middeleeuwse kastelen en dorpen, evenals wijngaarden en olijfboomgaarden. In Montecastello Vibio kunt u een bezoek brengen aan het beroemde Teatro della Concordia, een van de oudste theaters van Italië.

La Strada dei Borghi: Deze fietsroute begint bij het middeleeuwse stadje Todi en gaat door de pittoreske dorpjes van de regio. De route is ongeveer 60 km lang en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en valleien. Onderweg komt u de dorpen Collazzone, San Terenziano, Gaglietole en Massa Martana. Deze dorpjes staan bekend om hun prachtige middeleeuwse architectuur en bieden tal van historische bezienswaardigheden en charmante cafés en restaurants om even op adem te komen.

Umbria Greenway: De Umbria Greenway is een voormalige spoorweg die is omgebouwd tot een fietsroute. De route begint in Spoleto en gaat door de heuvels van Umbrië naar Terni. De route is ongeveer 60 km lang en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en valleien. Onderweg komt u langs oude spoorwegstations en dorpen, evenals wijngaarden en olijfboomgaarden. Deze route is ook geschikt voor wandelaars.

Todi parel in UmbriË
Todi parel in Umbrië

Todi en de omliggende regio Umbrië bieden een breed scala aan wandel- en fietsroutes voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en ontdekking. Of u nu wilt wandelen door wijngaarden en olijfboomgaarden of fietsen door middeleeuwse dorpen en over oude spoorwegen, er is voor elk wat wils. De routes bieden prachtige uitzichten op de heuvels en valleien van Umbrië en laten u kennismaken met de rijke geschiedenis en cultuur van deze betoverende regio. Vergeet niet om comfortabele kleding en schoenen mee te nemen, voldoende water en snacks en respecteer de verkeersregels. En bovenal, geniet van de schoonheid van deze prachtige regio!

Meer info kan je vinden op de website van Visit Todi

Wandelen en fietsen in en rond Todi, Umbrië

Back to top button