LombardijeMilaanUitgelicht

Milaan met kinderen bezoeken

Milaan met kinderen bezoeken is een uitdaging omdat er zoveel te bekijken valt.Het is een schatkist van bezienswaardigheden voor jong en oud. We zetten de mogelijkheden even op een rijtje .

Musea om te bezoeken

Muba Kindermuseum:  Een interactief museum ontworpen voor kinderen van alle leeftijden. Gericht op het interessegebied van kinderen over wetenschap, technologie en kunst. Er zijn praktische tentoonstellingen, interactieve spelletjes en educatieve displays die zijn ontworpen om kinderen te betrekken en te vermaken. Het museum biedt ook het hele jaar door workshops en evenementen die gericht zijn op kinderen en gezinnen.

Milaan met kinderen bezoeken

Parken om te bezoeken

Parco Sempione: Groot openbaar park in het hart van Milaan. Een populaire bestemming voor gezinnen die Milaan met kinderen bezoeken. Het park heeft naast groen ook een meer, speeltuinen en een kasteel dat nu een museum is. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te picknicken of gewoon een wandeling te maken. In het park worden het hele jaar door verschillende culturele evenementen georganiseerd, zoals concerten, festivals en tentoonstellingen.

Aquarium van Milaan: Dit moderne aquarium is de thuisbasis van heel wat dieren waaronder haaien, roggen, kwallen en vele andere soorten. Bezoekers kunnen door een reeks tanks en tunnels lopen om de zeedieren van dichtbij te zien. Bovendien er zijn ook interactieve displays en educatieve tentoonstellingen om meer te leren over de verschillende soorten en hun habitat. In het aquarium worden het hele jaar door verschillende evenementen en workshops georganiseerd, zoals thema-avonden, logeerpartijen en speciale tentoonstellingen.

Milaan met kinderen bezoeken

Navigli :  De Navigli kanalen zijn een reeks van onderling verbonden waterwegen die door het hart van Milaan lopen, en een boottochtje is zeker een leuke activiteit voor de. De tochtjes bieden een uniek zicht op de stad, en zo kan je de bezienswaardigheden en geluiden van Milaan vanuit een ander perspectief bekijken. De verschillende bars en restaurants in deze buurt zijn ook de moeite waard om Milaan

Planetarium van Milaan: Dit interactieve museum is gewijd aan astronomie en de ruimte, en biedt shows en tentoonstellingen die zijn ontworpen om  bezoekers van alle leeftijden iets te leren over ons heelal..

Milaan met kinderen bezoeken

Monza Park : Dit grote park ligt in de nabijgelegen stad Monza en is één van de grootste parken in Europa. Het park is de thuisbasis van het beroemde Monza racecircuit, dat wordt gebruikt voor de Italiaanse F1 Grand Prix, en er zijn ook verschillende andere attracties, waaronder een meer, tuinen en speeltuinen.

Eten in Milaan met kinderen

Uiteraard moet er ook gegeten worden..Milaan telt verschillende leuke bars en restaurants waar kinderen hun plek hebben. Milaan met kinderen bezoeken doe je niet met een lege maag..

Hard Rock Café Milaan: Dit restaurant maakt deel uit van de beroemde Hard Rock Cafe keten, en beschikt ook over een speelruimte en spelletje. Er is ook een speciale menukaart voor kinderen

Pizzeria La Brace: Dit is een traditionele Italiaanse pizzeria die populair is bij gezinnen. Ze bieden een verscheidenheid aan pizza’s, pasta’s en andere Italiaanse gerechten

Gaan zwemmen in Milaan met kinderen

Milaan met kinderen bezoeken tijdens de zomermaanden, betekent warm weer en de onweerstaanbare drang naar een zwembad. Er zijn verschillende leuke zwembaden om met de kinderen naar toe te trekken :

Milaan met kinderen bezoeken

Piscina Comunale Settimo Milanese: Dit is een openbaar buitenzwembad gelegen in de buitenwijken van Milaan. Het beschikt over een groot zwembad en een apart kinderbad. Er zijn ook voldoende ligstoelen en schaduwplekken, waardoor het een geweldige plek is om te ontspannen op een warme zomerdag.

Piscina Comunale in via Pordenone: Dit is een ander openbaar buitenzwembad gelegen in Milaan. Hier kan je terecht in een groot zwembad en een apart kinderbad. Er zijn ook voldoende ligstoelen en schaduwplekken, waardoor het een geweldige plek is om te ontspannen op een warme zomerdag.

Piscina Comunale in Via Novara: Nog openbaar buitenzwembad in Milaan, en het beschikt over een groot zwembad en een apart kinderbad. Er zijn ook veel ligstoelen en schaduwplekken, waardoor het een geweldige plek is om te ontspannen op een warme zomerdag.

Milaan met kinderen bezoeken is nooit saai..

Back to top button