LombardijeMilaanTips & Tricks

Met een elektrische wagen op reis naar Italië : Milaan

Met een elektrische wagen op reis naar Italië : Milaan

Milaan, de modehoofdstad van de wereld en het zakencentrum van Italië, telt ook heel wat elektrische voertuigen in en rond de stad. Met de toenemende populariteit van elektrische auto’s heeft Milaan ook een snelle groei gezien van het aantal laadstations. Er zijn nu veel opties beschikbaar voor eigenaars van elektrische voertuigen om hun auto overal in de stad op te laden.

Met elektrische wagen op reis naar Italië : Milaan

De meeste laadstations in Milaan worden beheerd door particuliere bedrijven, dus de laadprijs en geleverde diensten kunnen sterk variëren. Eén van de meest populaire aanbieders van laadstations voor elektrische auto’s in Milaan is Enel X, dat alleen al in de stad meer dan 1.000 laadstations heeft. Hun laadstations zijn te vinden in openbare parkeergarages, parkeerplaatsen op straat en op andere locaties in de stad. Ze bieden zowel snellaad- als standaardlaadopties, en hun stations zijn compatibel met de meeste elektrische automodellen.

Met elektrische wagen op reis naar Italië : Milaan
Enel X

Met een elektrische wagen op reis naar Italië : Milaan

Een andere populaire oplaadprovider in Milaan is IES Synergy, dat een scala aan oplaadopties biedt, waaronder snel en langzaam opladen, evenals verschillende betaalmethoden, zoals betalen per gebruik of abonnementen. Hun laadstations bevinden zich op verschillende punten in de stad, waaronder supermarkten, parkeergarages en benzinestations.

Andere oplaadproviders in Milaan zijn Tesla Superchargers, die exclusief voor Tesla-voertuigen zijn, en JuicePass, dat een netwerk van oplaadstations in heel Italië heeft. Naast deze grote aanbieders zijn er ook veel onafhankelijke laadstations te vinden bij hotels, winkelcentra en andere openbare locaties.

Eén van de beste bronnen voor het vinden van oplaadstations in Milaan is de Open Charge Map, een interactieve kaart die de locatie van oplaadstations in de stad laat zien. De kaart geeft ook informatie over het type opladen dat beschikbaar is, de aanbieder en de kosten.

Qua laadtijd is de snelheid van het laden afhankelijk van het type laadpaal en het automodel. Snellaadstations kunnen een elektrische auto doorgaans in ongeveer 30 minuten tot 80% opladen, terwijl standaard opladen enkele uren kan duren.

Over het algemeen zijn er genoeg mogelijkheden om elektrische auto’s op te laden in Milaan, met een groeiend aantal aanbieders en locaties door de hele stad.

Back to top button