CortonaToscane

10 bezienswaardigheden in Cortona

10 bezienswaardigheden in Cortona

Cortona in de Toscaanse provincie Arezzo is een klein charmant stadje in de Val di Chiana, of Chiana dal.

10 bezienswaardigheden in Cortona

Dit prachtig stadje ligt op de top van een heuvel, ongeveer 600 meter boven de zeespiegel en is omsloten door stadsmuren die dateren uit de Etruskische en Romeinse tijd. Cortona was een heel belangrijk Etruskisch centrum en dat zie je nog altijd in de stad met zijn twee kilometer aan muren die dateren uit de vijfde eeuw voor Christus.

We zetten 10 bezienswaardigheden in Cortona op een rijtje :

Piazza della Repubblica

10 bezienswaardigheden in Cortona
Piazza della Repubblica Cortona

Dit is het belangrijkste plein van Cortona en wordt omgeven door goed bewaarde muren. Aan de oostkant van het plein staat het Palazzo del Popolo, oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw en later herbouwd in 1514. De westkant van het plein wordt gedomineerd door het imposante Palazzo Comunale, dat dateert uit 1241.

Via Nazionale
De belangrijkste straat en je kan er veel leuke zaken drinken om te eten en te drinken of een mooi souvenir op de kop tikken.

Middeleeuwse straten
Cortona heeft veel oude middeleeuwse straatjes die perfect zijn om in te verdwalen en te verkennen. En dit kan je doen zonder veel toeristen om je heen, Cortona is gekend maar een echte overrompeling moet je hier (gelukkig) niet verwachten.

Piazza Signorelli

10 bezienswaardigheden in Cortona
piazza signorelli cortona

Dit plein pronkt met de wapenschilden op het Palazzo Pretorio en is een geweldige plek om op een terrasje de sfeer in het stadje op te snuiven

Kathedraal van Cortona

Deze prachtige kathedraal is zeker een bezoekje waard als je in de stad bent. Vroeger de hoofdzetel van de bisschoppen van Cortona en gewijd aan de hemelvaart van Maria

Piazza Garibaldi
Dit plein biedt enkele van de beste uitzichten over Cortona en is een geweldige plek om te genietenen het landschap in je op te nemen.

Kerk van San Francesco

10 bezienswaardigheden in Cortona
San Francesco Cortona

Deze kerk is een van de mooiste in Cortona en is zeker een bezoekje waard.

Basilica di Santa Margherita

10 bezienswaardigheden in Cortona
Basilica di Santa Margherita Cortona

Deze basiliek ligt buiten de Etruskische muren van Cortona en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Dit gebouw in neogotische stijl, op de kruising van de Via delle Santucce en de Via Sant Margherita, is gewijd aan de heilige van de stad, Margaretha van Cortona

Museo dell’Accademia Etrusca

10 bezienswaardigheden in Cortona
Cortona MAEC museum

Dit museum bevat een heel waardevolle collectie kunstvoorwerpen uit de Etruskische geschiedenis van Cortona.

10 bezienswaardigheden in Cortona

Back to top button