MontepulcianoToscane

Alle bezienswaardigheden in Montepulciano

Montepulciano is een prachtige stad in Toscane, die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, architectuur en wijn. Het is een ideale bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar cultuur, natuur en gastronomie. Hier zijn enkele van de mooiste bezienswaardigheden in Montepulciano die u niet mag missen :

Piazza Grande
Het belangrijkste plein van de stad, omringd door enkele van de meest indrukwekkende gebouwen, zoals de Duomo, het Palazzo Comunale en het Palazzo Tarugi.

alle bezienswaardigheden in Montepulciano
Palazzo Tarugi

Vino Nobile di Montepulciano
Eén van de oudste en meest prestigieuze wijnen van Italië, gemaakt van Sangiovese-druiven die groeien op de heuvels rond de stad. U kunt deze wijn proeven in een van de vele wijnkelders of -bars in Montepulciano. Alle bezienswaardigheden in Montepulciano leiden op één of andere manier naar de machtige wijnen die hier gemaakt worden.

alle bezienswaardigheden in Montepulciano
Vino Nobile di Montepulciano

Torre di Pulcinella
Een schilderachtige toren met een klok en een houten pop die elk uur slaat. De toren dateert uit de 16e eeuw en is geïnspireerd op de Napolitaanse komedie.

alle bezienswaardigheden in Montepulciano
Torre di Pulcinella

Icario
Is een moderne wijnmakerij die biologische wijnen produceert met respect voor het milieu en de traditie. U kunt hier genieten van rondleidingen, proeverijen en kunsttentoonstellingen.

Bottega del Rame
Een ambachtelijke winkel waar u koperen voorwerpen kunt bewonderen en kopen die met de hand zijn gemaakt door lokale meesters. U kunt ook zien hoe ze worden gemaakt in hun werkplaats

Bezienswaardigheden genoeg in Montepulciano om er een gezellige en leerrijke dag mee te vullen !

Montepulciano heeft het hele jaar door veel evenementen te bieden waarbij we de Bravio delle Botti zeker willen aanraden : een spannende race waarbij acht teams van twee mannen elk een lege wijnvat van 80 kg over een parcours van 1,8 km door de straten van de stad duwen. Het evenement vindt plaats op de laatste zondag van augustus en wordt voorafgegaan door een week vol feesten, optochten en ceremonies.

Back to top button