ToscaneUitgelicht

De 10 mooiste dorpen in Toscane

Ook in 2022 was Toscane de favoriete Italiaanse reisbestemming van Vlamingen en Nederlanders. De populariteit van deze regio heeft verschillende redenen. De mooie landschappen, de geschiedenis en cultuur..En uiteraard de schitterende dorpen en steden die in de regio verspreid liggen. Wij gingen op zoek naar de 10 mooiste dorpen in Toscane.

San Gimignano
Dit middeleeuwse stadje staat bekend om zijn torenhuizen, die ooit symbool stonden voor de rijkdom en macht van de lokale adellijke families.

San Gimignano

Montepulciano
Deze stad staat bekend om zijn prachtige Renaissance-architectuur en de productie van Vino Nobile, een van de beroemdste wijnen van Italië.

Montepulciano

Pienza
Deze stad werd gebouwd in opdracht van Paus Pius II en staat bekend om zijn renaissancearchitectuur, kaasproductie en prachtige uitzichten over de Val d’Orcia.

Pienza

Monteriggioni
Dit kleine ommuurde dorpje was ooit een belangrijke verdedigingspost in de middeleeuwen en is nu een populaire toeristische attractie vanwege zijn goed bewaarde muren en torens.

Monteriggioni

Castellina in Chianti
Dit charmante dorpje is gelegen in de beroemde wijnregio Chianti en is bekend om zijn wijnproeverijen, middeleeuwse kasteelruïnes en prachtige landschappen.

Castellina

Bagno Vignoni
Dit dorp is bekend om zijn thermale baden en zijn centrale plein dat bestaat uit een groot thermaal zwembad.

Bagno Vignoni

Volterra
Dit historische stadje was ooit een belangrijke Etruskische stad en heeft nog steeds vele overblijfselen uit die tijd, waaronder de Porta all’Arco, de oudste Etruskische poort in Italië.

Volterra

Cortona
Dit middeleeuwse stadje staat bekend om zijn prachtige uitzichten over de Val di Chiana en heeft vele historische bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal van Santa Maria Assunta en het Palazzo Comunale.

Cortona

Greve in Chianti
Dit dorp is het centrum van de Chianti-wijnregio en heeft een prachtige marktplaats waar lokale producenten hun producten verkopen.

Greve in Chianti

Lucca
Hoewel Lucca technisch gezien geen dorp is en we hier spreken over de 10 mooiste dorpen in Toscane, is het toch een van de mooiste en meest charmante steden van de regio. Het staat bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse stadsmuren, prachtige kathedraal en de Torre Guinigi, een toren met een tuin op het dak.

Lucca
Back to top button