San GimignanoToscaneUitgelicht

De 10 mooiste dorpen in Toscane

Ook in 2022 was Toscane de favoriete Italiaanse reisbestemming van Vlamingen en Nederlanders. Nochtans heeft de populariteit van deze regio heeft verschillende redenen. De mooie landschappen, de geschiedenis en cultuur..En uiteraard de schitterende dorpen en steden die in de regio verspreid liggen. Wij gingen op zoek naar de 10 mooiste dorpen in Toscane.

De torens van San Gimignano

Dit middeleeuwse stadje staat bekend om zijn torenhuizen, die ooit symbool stonden voor de rijkdom en macht van de lokale adellijke families.

San Gimignano

De heerlijke wijnen van Montepulciano

Deze stad staat bekend om zijn prachtige Renaissance-architectuur en de productie van Vino Nobile, een van de beroemdste wijnen van Italië.

Montepulciano

Herleef de renaissance in Pienza

Deze stad werd gebouwd in opdracht van Paus Pius II en staat bekend om zijn renaissancearchitectuur, kaasproductie en prachtige uitzichten over de Val d’Orcia.

Pienza

10 mooiste dorpen in Toscane : Monteriggioni

Dit kleine ommuurde dorpje was ooit een belangrijke verdedigingspost in de middeleeuwen en is nu dus een populaire toeristische attractie vanwege zijn goed bewaarde muren en torens.

Monteriggioni

Prachtige Toscaanse kastelen in Castellina in Chianti

Dit charmante dorpje is gelegen in de beroemde wijnregio Chianti en is bekend om zijn wijnproeverijen, middeleeuwse kasteelruïnes en prachtige landschappen.

Castellina

De thermale baden in Bagno Vignoni

Dit dorp is bekend om zijn thermale baden en zijn centrale plein dat bestaat uit een groot thermaal zwembad.

Bagno Vignoni

10 mooiste dorpen in Toscane : Volterra

Dit historische stadje was ooit een belangrijke Etruskische stad en heeft bijvoorbeeld nog steeds vele overblijfselen uit die tijd, waaronder de Porta all’Arco, de oudste Etruskische poort in Italië.

Volterra

De prachtige kathedraal in Cortona

Dit middeleeuwse stadje staat bekend om zijn prachtige uitzichten over de Val di Chiana en heeft daarnaast vele historische bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal van Santa Maria Assunta en het Palazzo Comunale.

Cortona

10 mooiste dorpen in Toscane : Greve in Chianti

Dit dorp is het centrum van de Chianti-wijnregio en heeft een prachtige marktplaats waar lokale producenten hun producten verkopen.

Greve in Chianti

De schitterende stadsmuren en kathedraal van Lucca

Hoewel Lucca technisch gezien geen dorp is en we hier spreken over de 10 mooiste dorpen in Toscane, is het toch een van de mooiste en meest charmante steden van de regio. Bovendien staat het bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse stadsmuren, prachtige kathedraa. Vak bezoeken toeristen er ook de Torre Guinigi, een toren met een tuin op het dak.

Lucca
Back to top button